onsdag 7. februar, nr 4 - 56. årgang
STUDVEST
-----
meny

om avisa annonsering arkivet siste kronikk kommentar apropos meiningar news leiar side 2 midten kultur nyhende fint bilde tips studvest 55 54 51 48

X-tra Lørdag

På lørdag gjorde jeg noe jeg aldri skulle ha gjort: Jeg gikk inn på Galleriet. Planen var å kjøpe en svart bukse. Det kunne vel ikke bli så vanskelig, tenkte jeg. Naive meg.
Galleriet, ja. Jeg kunne være fristet til å foreslå en ny uttale: Galle-rie. Med trykk på første stavelse. Det er i hvert fall til å få sure oppstøt og smerter både her og der av, dette rundt-og-rundt-utstillingslokal-lignende varemagasinet. Første irritasjonsmoment (nest etter trengselen, pianomusikken, og, det forekommer meg, at det faktisk er teppe på gulvene!!!): Rulletrappsystemet: Selv om man vet akkurat hvor man skal, må man gå en runde i hver jævla etasje før man kan ta neste trapp opp! Fordømte griske markedsliberalistiske, kommersialistiske svin. Meg lurer de ikke!, tenkte jeg.
Jeg gikk inn i en tilfeldig valgt «motebutikk», så over utvalget av svarte bukser, slo fra meg de med nagler på sidene og lange splitter oppover leggene (er ikke helt den typen, liksom), og tok med meg et par bukser bort til prøverommene. Der det var KØ!!! Hva gir du meg? Stå i kø for å prøve klær! Varmt og klamt og altfor trangt var det inni butikken og altfor høy musikk (kanskje begynner jeg å bli gammel?), i alle fall kan jeg styre meg for Jennifers «Even if you were broke…. My love don’t cost a thing» på full guffe mens jeg venter på å prøve en bukse til 498 kroner!
Jeg benyttet anledningen til å ta en titt på de andre jentene i køen, og lurte på om noen av dem ville oppgi shopping som hobby. Happy så de i hvert fall ikke ut. Og de stakkars kjærestene til enkelte av dem!!! Jeg lovte meg selv at jeg aldri skulle kreve av en gutt at han ble med meg på shopping. Det ble min tur. Buksene jeg hadde tatt med meg var størrelse L. Jeg er over gjennomsnittlig høy, og trener kanskje ikke så mye. Ganske normal, tror jeg. Large? Ja, mulig det. Men, nei. Large var jeg så menn ikke. Buksa gikk bare til litt over knærne den, det var bare å gi opp. Svett og irritert over at jeg ikke hadde tatt med flere størrelser inn, måtte jeg ta på bukse og sko og jakke og gå ut i butikken på jakt etter XL. Ulempen med å shoppe alene…
Det var tydelig at buksene nettopp var tatt inn; det var mange av hver størrelse; L, M, S, XS, XXS. Men XL? Nei. Og det var da jeg forstod det: De tar ikke inn XL i denne butikken. Folk som bruker XL, handler ikke her. Enda mindre de som bruker XXL. Men egentlig er jo XL, M og XXL er L og XXS er barnestørrelse og har ingenting i voksenavdelingen å gjøre og det har kanskje ikke jeg heller. På Galleriet. På en lørdag.

 

 

tilbake


Studvest er ei avis av og for studentar ved Universitetet i Bergen.
Ansvarleg redaktør: Erik Martiniussen. Webansvarleg: Arne Beek.
Les også mer på siden om avisen.
Copyright Studvest 2000