onsdag 7. februar, nr 4 - 56. årgang
STUDVEST
-----
meny

om avisa annonsering arkivet siste kronikk kommentar apropos meiningar news leiar side 2 midten kultur nyhende fint bilde tips studvest 55 54 51 48

kultur

Verdsdekkande jobbnettverk
Ingen som går inn på Realfagbygget denne veka, kan unngå å sjå at oppslagstavlene er tapetserte med gule papirark. Det er jobbtilbod, alt i hop.

Immaturus på vranga
Denne uka er det première på Immaturus’ nye oppsetning «Vrangforestilling», i det nye BT-byggets foajé. Studentteater i Bergen vil ikke bli det samme etter. Kanskje.

Sister Schizo
Sister Sonny nekter som vanlig å gjenta seg selv – med varierende hell denne gang.

Glassmagi
Rommet er lite, men åpent og fylt av tung, het luft, søtlige dufter, glass i glade farger og en monoton, men behagelig during fra ovnen. Den viser 1160 grader. Ved siden av står en stor trekasse med usmeltet glass i biter som is.


Wilde uten klisjeer
Oscar Wilde var mer enn en dekadent dandy. Han var også en politisk aktiv familiemann. I Studentersamfunnet på onsdag vil professor Birger Angvik ta et oppgjør med klisjeene forbundet med Wilde og sette kunstneren i sentrum. Angvik ga i fjor ut monografien «Oscar Wilde» hvor han tok for seg verk som i liten grad har vært drøftet av kritikere. Møtet begynner klokka 19.15.

Rock mot rasisme
Amnesty Bergen, Norsk Folkehjelp Bergen, Felles Innvandrerråd og BRAK vil på lørdag arrangere rock mot rasisme. Arrangementet vil foregå i Røkeriet på Verftet hvor blant andre Woo, Sister Sonny og Corvine skal spille. Overskuddet vil gå til kampanjen «Rødt kort til rasisme» og til ungdomsarbeid på tvers av kulturelle grenser. Dørene åpner 20.30.

Identitetszapping
Studentersamfunnet vil på torsdag problematisere hvordan massemediene påvirker vår identitetsdannelse. Medieviter Lars Nyre mener at journalister ikke vet hvilke krefter de leker med. Journalist Linda Eide vil derimot forsvare sin yrkesgruppe, og Erling Dokk Holm er engasjert av Maktutredningen for å studere hvordan designbransjen påvirker oss. Alle tre deltar på Samfunnets møte i Storelosjen på Kvarteret klokka 19.15 på torsdag.

Fransk legende
Den franske filmskaperen Jean Vigo døde av tuberkulose i 1934, bare 29 år gammel. Allikevel har han klart å skaffe seg en sentral posisjon i filmhistorien gjennom filmene L`Atalante og Zero de conduite. Vigos to filmer har hatt en uvurderlig innflytelse på senere filmskapere, og begge de to verkene blir vist på Cinemateket USF i dag. Zero de conduite vises 19.00 og L`Atalante vises 21.00.

 

tilbake


Studvest er ei avis av og for studentar ved Universitetet i Bergen.
Ansvarleg redaktør: Erik Martiniussen. Webansvarleg: Arne Beek.
Les også mer på siden om avisen.
Copyright Studvest © 2000