Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Vitenskap.

Hjernedask


Tekst: MAGNUS GRØNN REITEN

– Så det er ingenting som tyder på at det er noe medfødt som er utslagsgivende her, at for eksempel HF-studentene allerede på fosterstadiet har en latent trang til å gå i hjemmesnekret kordfløyel, resitere patosfylt fra Thomas Mann-bøker, eller ta 40 studiepoeng i språklig identitets formative funksjon for tverreligiøse arkeologer på Gaza-stripen, for så å jobbe resten av livet med å selge Dan Brown-pocketbøker på Norli?

– Hahaha! Nei, nei, Harald... Hehe! Jeg har aldri sett noe seriøs forskning som kan dokumentere en sånn sammenheng. Det blir bare spekulativt. Vi mennesker blir født som toalettskåler, kan du si, helt tomme og rene, så er det omgivelsene våre som hele tiden fyller diverse ting oppi. Hehe.

– Så det er ikke vits i å snakke om et allværsjakke-gen hos de som går på mat.nat.?

– Hehehehehe…! Ehh..haha! Neei.

Professor Thommestad virker veldig sikker i sin sak. Men jeg lurer: Er det virkelig sånn at det bare er oppvekst og familie som gjør at noen velger å høre på Bob Sinclars «Love Generation» og gå med hårstrikk rundt ankelen, og fremdeles forventer å bli tatt seriøst som fremtidig økonom eller jurist, eller kan det også ligge noe biologisk bak?

For å finne et svar drar jeg til et kjent universitet i USA. Der møter jeg evolusjonspsykolog Nathaniel Bogenstein, selvsagt etter at jeg har demonstrert med en tusj på et atlas at jeg faktisk reiser av gårde, samt filmet de amerikanske universitetsbygningene med froskeperspektiv for å understreke at det er i dette landet det bedrives forskning med tyngde.

– Dr. Bogenstein, what did you find in your research?

– Well, we conducted a study where we followed several hundred individuals over almost a decade. And what we discovered was – among other things – that people who spend every Saturday night at the nightclub Feliz have a certain douchebag hormone, while people who are media students have a switch in the frontal lobe which basically kills all common sense and commands the body to just watch some pretentious indie movie or take some boring photos with a vintage camera whenever there is a situation where some degree of rational planning-ahead is required.

– But this goes against everything I learned when I was a sociology student! I want some kind of compensation, hehe!

Jeg viser Dr. Bogenstein klipp fra intervjuet mitt med professor Thommestad.

– Well, he’s wrong. Simple as that.

Men hva har Thommestad å si til dette når jeg tilbake i Norge viser ham klipp av Dr. Bogenstein?

– Hahahahaha! Det blir liksom for enkelt. Og dessuten er jeg ikke så interessert i denne problemstillingen. Hahahaha.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:


SISTE FRA BAKSIDA