Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Musikkekstra.

Årets by:Larm-vinnere


Plateindustriens årlige fesjå er endelig over, og landets håpefulle band kan igjen dukke tilbake i håpløsheten de kom fra. Imidlertid er det alltid noen som får et viktig gjennombrudd på by:Larm. Her er artistene som Petre kommer til å spille til døde de kommende månedene.

SILJE HEGGESDAL

Heggesdal har sin unge alder (23) til tross funnet et helt særegent uttrykk. Hun synger, som flere gjør, men spiller i tillegg piano, altså samtidig på én og samme gang. Under konsertene er det ikke slik at hun synger litt i en mikrofon, for så å gå bort til pianoet og spille på det, så tilbake til mer synging osv. Derimot synger hun mens hun samtidig sitter ved pianoet og trykker på tangentene (dette muliggjøres ved at sangmikrofonen er plassert i pianoets umiddelbare nærhet); det skapes dermed et lydbilde hvor tonene fra pianoet veves sammen med stemmen hennes. Denne unike tilnærmingen kombineres med gripende tekster som gjerne tar for seg utradisjonelle temaer som problematisk kjærlighet samt erfaringer hun har gjort seg i sitt eget liv. Deler av by:Larm-publikummet begynte å gråte mens hun spilte. «Fantastisk», sa en eller annen mann som antakelig er halvveis kjent for noe.

DEATH BLASTER

Denne kvartetten fra et mindre sted i Rogaland spiller bredbeint hardrock med innslag av pønk. «De beintøffe, rocka riffene sitter løst, dette får virkelig rockefoten i gang.» skrev VGs musikkanmelder Stein Østbø om debut-EP-en. Death Blaster har opparbeidet seg et rykte som et av landets beste liveband, noe som ble bekreftet på by:Larm: Vokalisten hadde tilsynelatende kjempemange tatoveringer, ikke bare på armene, men ifølge enkelte også på overkroppen, og både gitaristen og bassisten hadde temmelig langt hår som de viftet mye rundt med mens de spilte på instrumentene sine. Låttitler som «The Color Black Is Cool» og «Driving Faster Than the Regulated Speed Limit» skulle vel si sitt om hvilken råskap disse gutta har.

FUNKY TOKYO HANDCLAPS

Purungt, lovende band som har blitt bloggosfæreyndlinger på rekordtid. Spiller ifølge seg selv elektronikainspirert pop og er inspirert av Chromeo, Sebastien Tellier og fargede, tettsittende dongeribukser. Har allerede hatt en radiohit på den ungdomsorienterte kanalen Petre, fjorårets «I Wanna Dance With an American Apparel Model», som også ble remikset av flere utenlandske DJ-er med egne blogger. Får mye skryt av både Knut Schreiner og Erlend Øye, som i Natt&Dag uttalte at «de minner litt om The Whitest Boy Alive, bare uten meg selv som frontfigur og trekkplaster». På by:Larm leverte de en forrykende konsert i bakgården på Fisk og Vilt som dessverre ble avbrutt litt for tidlig da det oppsto bråk idet utestedets vakter skulle kaste ut en fyr som helt åpenlyst gikk rundt med en usikret Moods of Norway-T-skjorte.

by:Larm-vinnerne er plukket ut i samarbeid med Audun Vinger, Wolfgang Plagge og et lite barn. Baksnakk var ikke selv til stede på by:Larm, men har mange bransjekontakter samt et lemfeldig forhold til fakta. Takk til nettstedet Upop for catering.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:


SISTE FRA BAKSIDA