Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Historisk baksnakkblikk: November.

Måneden fra helvete


Før man kommer til himmelen, må man gjennom skjærsilden. Litt sånn er det med jul og november.

Tekst: SVERRE Ø. EIKILL

November måned ble opprettet i de glade 1920-åra for å fungere som et hvileskjær mellom kjipe-oktober og kose-desember. Det grunnleggerne ikke regnet med var at november for alltid kom til å stå som den tristeste måned av alle i hele året.

HJEMMEEKSAMEN GJORDE VONDT VERRE

Omtrent samtidig ble hjemmeeksamenen til. Tidens studenter hadde over lenger tid etterspurt et tilbud for dem som likte best å utsette oppgavene sine, drikke kaffe hele natten og sjekke facebook hvert kvarter. Dette var jo lenge siden, vet dere, da man fortsatt fikk «friend requests» (altså en venneforespørsel fra folk du egentlig ikke kjenner, og som bare vil se på bildene dine for å hoverere over hvor feit du er blitt siden ungdomsskolen).

Som et resultat har hjemmeeksamen blitt en tilsynelatende sympatisk eksamensform, men i sitt egentlige vesen er den demonisk, fornedrende og verdens mest deprimerende affære. Man kan jo lure på om den egentlig er til for å få oss til å sette enda mer pris på julen, med alt den har å by på av familiesamvær, klementiner og drittvær. En hjemmeeksamen er som en ukeslang bakrus, med dårlig hygiene, eksistensielle spørsmål og store mengder framtidsangst inkludert.

DRIKK DET BORT

Man kan forsåvidt takle november ved å gå på årets største fyllekule. Julebordsesongen er bare såvidt i gang før man ser gatene fylles opp av alt mellom twentysomethings og fiftysomethings på samme promillenivå. Julebordet er den norskeste tradisjonen av dem alle, og beviser ettertrykkelig at man ikke trenger å inneha noen menneskelige verdier for å fungere i et samfunn.

Drikk fjorten liter øl før pinnekjøttet, kjør på med akevitt og dessertlikør, spy rødvin til den store gullmedalje og ha sex med fremmede på toalettet. Dagen etter kan man gjøre opp for sine synder ved å kjøpe dårlig gjennomtenkte julegaver til sine nærmeste.

Med det går baksnakkredaktøren tilbake til sine eksamensrelaterte plikter, og ønsker alle en fortsatt jævlig november.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:


SISTE FRA BAKSIDA