Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Dustvest for dummies


Fortviler du ofte over at du ikke har tid til å lese vaktbikkjen/SiB-brosjyren Dustvest? Slapp av og ta på deg brillene, brillejesus: Baksnakk gir deg her den faste innholdsmalen for blekken. Laget i samarbeid med Sigurd Allern og en UiB-medievitenskapsprofessor som vi respekterte for lite til å sjekke navnet til.

NYHET

Jussen er statistisk beviselig helt jævlig. Her brukes kvantitative data som underhåndsgrunnlag for å få frem at studentene på juridisk fakultet ikke har sjel og forsøker å kompensere for dette gjennom å skaffe seg et pent vitnemål ved bruk av juks og fanteri. «8 av 10 kandidater forsøkte å drepe en av pensjonistvaktene under eksamen i forvaltningsrett» osv. Noen generiske jusstudenter forklarer/forsvarer det som skjer. Disse fremstår uten unntak som uegnede til en gang å skulle prosedere i en rettssak.

Noe sutring om 11 måneders studiestøtte. NSU sier noe om at regjeringen lovet mer studielån og klarer på gode dager nesten å virke oppriktig overrasket over at løftet ble brutt. Obligatorisk fem-på-Høyden med noen jenter med store skjerf og gutter i allværsjakker som sier at det ikke hadde vært helt jævlig å ha bedre råd. De får ikke penger hjemmefra, for foreldrene studerte også på HF og har ikke råd til det.

Bolighaier må dø. I disse sakene står noen frem med at de ble rundlurt på det private leiemarkedet. Rotter under sengen, lik på taket, trafficking i vaskekjelleren: Det finnes ikke grenser for hva utleiere i denne byen tillater seg. I forbindelse med disse sakene resirkulerer Studblest gjerne også en leder hvor det ropes om statlig regulering av boligmarkedet og internering av private utleiere i arbeidsleirer på Flaktveit.

Andre obligatoriske overskrifter: «Lav jenteandel», «Jentene tar over», «Ghettoopptøyer på Fantoft», «En fyr misfornøyd med noe sykt snevert»

KULTUR

Einar Engelstad raljerer. Apollon-innehaver Engelen er nokså glad i musikk, det kvalifiserer ham til å uttale seg om alt som har med lyd å gjøre, det være seg konserter, trafikkstøy, fuglesang, Donkeyboy eller lyden av putekrig. «NHH-studentene ler på en helt grusomt smakløs måte. Tonaliteten er patetisk», kan Engelen finne på å si, noe som gjør ham til en yndet kilde for Studhests kulturredaktør Janne Sørpolen, som på arkaisk nynorsk har instruert samtlige journalister om å ha ham på speed dial på mobiltelefonen.

Obskur kunstutstilling. Her handler det gjerne om en studentdame som skal stille ut noen poteter med smilefjes på eller noe slikt på Galleri Fisk. Sakene fokuserer på hva damen er inspirert av («poteter og smiling») og hvordan i all verden hun klarer å kombinere kunstnergjerningen med studiene på Kunsthøgskolen.

Ting går på tverke for Kvarteret/HF/Kulturstyret/HiB/K7 Bulletin/… Avisens gladsaker som handler om at alt er mulig, så lenge man ikke studerer i Bergen.

Andre obligatoriske overskrifter: «BSTV/Studentradioen gjør noen uinteressante greier», «NHH-ablegøyer», «Noe om øl»Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:


SISTE FRA BAKSIDA