Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Vil sende islandske studenter hjem


Store mengder vulkansk aske har gjort at bergensstudentene har sett seg lei islandske utvekslingsstudenter. – Send pakket hjem, sier BI-student David Bjarte Pengenes.

Finanskrisen og vulkanutbruddet er dråpene som har fått bergensstudentenes ølglass til å renne over av frustrasjon. En rekke studenter har nå tatt til orde for å få de islandske utvekslingsstudentene, og studenter med islandske gener, hjem.

– Jeg er så forbannet lei disse sagafolkene. Alt de rører i blir ødelagt. Økonomien er for lengst voldtatt, og ikke klarer de å ta vare på vulkanene sine. De har ikke ofret nok jomfruer, det sier seg selv. Send hjem det islandske pakket. Med buss! sier Pengenes.

TAR OVER

Det er ikke bare asken som har gjort at Pengenes nå er utnevnt leder i bergensstudentenes anti-Island-kampanje. Finanskrisen har også hatt sitt å si.

– Etter det gikk til helvete med økonomien til Island, har vi opplevd en massiv vekst av islandske utvekslingsstudenter som begynner å studere økonomi, for å prøve å redde skiten de har stelt i stand hjemme. Bare i matteklassen min er det vel nærmere 40 islendinger. Går jo faen ikke an å forstå hva de sier heller, vettu.

– Islendinger i Bergen bør kun være her for å spille på Brann. Jeg ser ingen annen grunn, sier Pengenes, som avviser at dette kan kalles rasisme.

– De er jo ikke svarte eller jøder.

FLAU

En av Pengenes’ klassekamerater, Kjartan Gudrun Hrafknkelkefnesson, forstår godt hvorfor BI-studentene henger opp plakater med bilder av ham, hvor han drukner i en vulkan. Men han liker det naturligvis ikke.

– Ja, vi ødelegger jo alt vi kommer over. Språket vårt ryker vel snart, og nå går det til helvete med Brann også. Spiller det ikke et par-32 islendinger der? Det er beklagelig å blokkere luftrommet i Europa, men det som nå skjer i Bergen, finner vi oss ikke i. Vi har derfor utfordret bergenserne til krig. Man stiller kun med sverd, midt på Torgallmenningen og sloss til døden, sier Hrafknkelkefnesson, som sier bergenserne har takket ja til utfordringen. Pengenes bekreftet.

– Vi har takket ja. Men skal egentlig bare kjøre dem ned med bilene våre, for så å feire med champagne. Spruten skal stå like høyt som Eyjafjallajökulls!Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:


SISTE FRA BAKSIDA