Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Baksnakk.

Digget forsvinner


Nytt år, nye redaktører. Studvests diggeste redaktørkollegium noensinne trer av, og Baksnakk har fått et eksklusivt intervju.

Tekst: SVERRE Ø. EIKILL

Studvests blondeste ansikt utad gjennom tidene, Pip M. Vovs, og avisens mest pasjonerte tilhenger av strengestemmen, samt innehaver av de lekreste beina på denne siden av likestillingsbevegelsen, Märtha-Dorte Bjørnesaks, gir opp sine redaktørstillinger til fordel for to trauste menn.

Baksnakk: Ja, jenter. Dere gikk jo inn i disse stillingene fulle av forventning. Hvordan har året gått?

Pip: Æ e lei av å bli kalt blond frøken, og har vært fornøyd med å kunne uttale meg på kommentarplass om nettopp det.

Märtha-Dorte: Jeg synes det er digg å bli ferdig. Digg, digg, digg. Endelig slutt på bilder fra Studvest-fester jeg kan untagge meg fra. Det gjelder å opprettholde den respektable Face-porteføljen.

Baksnakk: Dere hadde jo begge nokså ambisiøse handlingsprogram. Har dere levd opp til dem i nevneverdig grad?

Pip: Æ har prøvd å bare smil mæ gjennom alle spørsmål og flørte med min søteste stemme over telefonen for å folk til å ta saker. Som lovet, altså.

Märtha-Dorte: Min største ambisjon var jo å gjøre en jævlig mye bedre jobb enn min forgjenger. Det har jeg klart. Spør hvem som helst.

Baksnakk: Pip, du har jo visstnok vært ansvarlig redaktør. Hvor mye ansvar er det snakk om?

Pip: Det stopper ved kjefteansvaret, for Märtha-Dorte er mye flinkere på strengestemmen enn meg. Ellers tar jeg ansvar for ølfester, fyllesammenkomster, spritlag, drikkekvelder og slikt.

Baksnakk: Nemlig. Märtha-Dorte, du har jo valgt å brenne alle bruer og forlate byen, til fordel for liksom-metropolen Oslo. Hvorfor det?

Märtha-Dorte: Jeg skal selge Studvest-sladder til Universitas. Også skal jeg kline med Giske.

Baksnakk: Jøss. Og hva med deg, Pip? Hva bringer fremtiden?

Pip: Først og fremst ska æ drikk me sjiiiitings på julebordet. Men jeg har jo ingen venner utenfor avisa, så jeg kommer nok til å fortsette å gå på onsdagsmøtene og gå på kino gratis. Og dessuten klina jeg med Giske først!

Märtha-Dorte: Det er ikke alle som kan henge rundt på festival hele sommeren uten å ha peiling på eller bry seg om musikken, Pip!

Baksnakk: Jenter, jenter! Ro dere ned!

Munnhuggeri av dimensjoner følger. Vovs og Bjørnesaks begynner å kaste kontorrekvisita på hverandre. Kulturredaktør Halfdan Ripsbuskgutt prøver å skille dem ved å belære dem om alt de ikke vet, og fotoredaktør Åsne Boble skaper en distraksjon ved å stupe kråke kjempemange ganger etter hverandre. Men til ingen nytte. Til slutt sovner alle av utmattelse, og Baksnakks korrespondent går ensom ut i natteregnet for å transkribere intervjuet.

BILDETEKST: «Ta flere bilder, da! Vi skal hjem og untagge!»Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:


SISTE FRA BAKSIDA