Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Reiser hjem for festivalarbeid


 

TIL HJEMSTEDET. Lene tuftelands bidrag til Fitjarfestivalen med å gi noe til det yngre publikummet førte til en posisjon i styret. FOTO: MARIE HAVNEN
STUDVEST FØLGER TEMAET:
FESTIVAL
Når KHiB-student Lene Tufteland reiser til Fitjar for sommeren, tar hun med seg bergensband og studenter for å lage festival.

Tekst: LISA MARIA BREISTEIN SØLVBERG

Sammen med venninnen Hanne Sætre Thunestvedt har Lene Tufteland booket Kings of Convenience, Kakkmaddafakka og The New Wine til Fitjarfestivalen. Festivalen, som blir arrangert hvert år rundt midten av august, tilbyr alt fra fiskefestival til familieshow med Asgeir Borgemoen. Tufteland mente likevel at arrangementet hadde et tomrom.

– Jeg syntes det manglet noe for midten av aldersskalaen. Det er musikk og arrangement for de under 18 år, for småbarnsforeldre og oppover, men ikke noe særlig for oss i midten, forteller hun.

Konsertene Tufteland er ansvarlig for vil bli holdt på Smeholmen på Fitjar.

– Det er kjekt å kunne bruke hele bygden i festivalen. Det er veldig idyllisk på Smeholmen, det er en sånn plass man blir lykkelig av med en gang man er der. Det kjekkeste blir når man kan sukke litt ut, når folk smiler, har øl og det er sol, forteller hun.

Til tross for at man må ta båt for å komme seg ut der, håper hun de vil klare å trekke 700-800 personer.

– KJEKT OM DET BLE VARIG

Sammen med fem andre kunststudenter skal Tufteland ha ansvaret for alt det visuelle på Smeholmen.

– Vi skal bruke det vi har, det blir skikkelig dugnadsånd. En av dem går på møbelstudium, så vi skal til og med lage vår egen bar, forteller hun, som selv studerer spesialisert kunst, keramikk, ved Kunsthøgskolen i Bergen (KHiB).

Om arrangementet på Smeholmen kan bli et fast arrangement på Fitjarfestivalen kan hun ikke gi noe klart svar på.

– Det hadde jo vært veldig kjekt om Hanne og jeg hadde klart å pushe i gang noe varig, men det vet jeg ikke ennå, sier Tufteland.

GOD RESPONS

Tufteland er veldig fornøyd med responsen de fikk fra festivalkomiteen da de foreslo å arrangere en egen del på Smeholmen.

– De har vært veldig positive og hatt full tiltro til oss. Men de var først ikke klar over for eksempel hvor store Kings of Convenience var, så det var morsomt da en av dem kom bort til meg en dag og sa «Lene, vet du at de kommer fra Asia, til USA og så til Fitjar?», forteller KHiB-studenten.

Grunnen til at hun har fått tak i bergensartistene mener hun selv er en blanding av kontakter og personlig musikksmak.

– Jeg er kjæreste med en fra The New Wine, og kjenner derfor flere av dem. Det er band med ulikt tempo, og de fungerer bra som rullerende og hver for seg, forteller Tufteland.

FORNØYD MED ENGASJEMENTET

Leder for Fitjarfestivalen, Roy Tore Torvund, karakteriserer arrangementet på Smeholmen som et «kjempescoop».

– Jeg har veldig god tro på arrangementet. Festivalkomiteen var så fornøyd at de tok Lene med i styret, forteller lederen.

Selv er han enig med Tuftelands påstand om at festivalen manglet noe.

– Nå som Lene og Hanne lager arrangementet på Smeholmen tar festivalen for seg de fra ett til 80 år, det er jeg kry over. Prikken over i-en, kaller jeg det. Jeg synes det er kjempesupert at ungdommen engasjerer seg, forteller Torvund.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE