Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«The Expendables»


 

FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN
STUDVEST FØLGER TEMAET:
FILMOMTALER
Regi: Sylvester Stallone

Karakter: B

Tekst: TORE FRIESTAD

Testosteronpåfyll. Gledelig melding til alle actionfans: «The Expendables» er nøyaktig den filmen du håper den er! Sylvester Stallone har samlet et team av de fremste bad-ass'ene i Hollywood – en god start på enhver action-film. Plottet er enkelt, men fungerer til sitt bruk: En general i et sør-amerikansk land har gått sammen med en eks-CIA-agent og dannet et fryktet diktatur som kontrollerer kokainproduksjonen. Stallone og resten av The Expendables får i oppdrag å fjerne de to fra makten.

Ikke det mest originale fortellermaterialet filmindustrien har sett, men så går man da virkelig ikke og ser en film som «The Expendables» på grunn av den dype, givende historien. Tenk «Ocean's Eleven» knust sammen med «Commando», og du vet hva «The Expendables» er. Superstjerner med ubegrenset tilgang på våpen. Herlig.

For dette er en ekte actionfilm. Bra biljakter, flotte knivkast, herlige skuddvekslinger, fabelaktige eksplosjoner. Joda, alt er her. I store, deilige porsjoner. For mye av det gode kan som kjent bli kjedelig, men Stallone har på utsøkt vis inkludert perfekte mengder humor og følelse, noe som gjør at «The Expendables» aldri blir langdryg. Man blir sittende store deler av filmen og smile av den lett ironiske og klisjefylte tonen og de herlig overdrevne kampscenene. Den obligatoriske kjærlighetshistorien mellom Stallone og generalens datter tar aldri for stor plass, og blir kun et element for å drive actionen fremover.

Stallone, Statham, Li, Lundgren, Roberts, Zayas, Crews, Austin, Couture, Daniels, Rourke, og en liten dæsj Willis og Schwarzenegger. Store nok til å holde oppe en actionfilm på egenhånd, og sammen har de gjort «The Expendables» utrolig bra. 64 år gamle Sly Stallone leverer det vi forventer av ham som skuespiller. Glimrende i actionscenene, noen gode, harry kommentarer og ikke mye utenom det. Arnold er fabelaktig i den lille rollen han har fått, og herregud som jeg har savnet å se Dolph Lundgren i en skikkelig film! Og han spiller fantastisk bra! Alle skuespillerne får sin scenetid, noe som kan være et vanskelig prosjekt med så mange stjerner, men dette fungerer fint i «The Expendables».

Det kan bli trist på actionfilmfronten i Hollywood fremover, for verden vil ganske enkelt kreve en oppfølger til denne filmen. Blir Seagal, Diesel, Van Damme og Norris med? Sly har hvertfall allerede meldt interesse for å lage «The Expendables 2». Jeg gleder meg!Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR