Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Prøverom med publikum


 

FORSMAK. Promoteringen av Immaturus-oppsetningen av Prosessen var bare ett av bidragene i Prøverommet sist mandag. FOTO: ANNIKEN C. MOHR
PRØVEROMMET
Prøverommet arrangeres annenhver mandag i BIT teatergarasjen i Nøstegaten 54. Tiltaket er støttet av Fond for lyd og bilde og Bergen Kommunes seksjon for kunst og kultur.
Prøverommet hadde fem års jubileum høsten 2003.

Dersom du har lyst til å delta kan du ta kontakt på e-post-adresse
proverommet@bit-teatergarasjen.no Dette semesteret arrangeres Prøverommet: 8. mars, 22. mars, 19. april, 3. mai.

STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Kirsebær, Kafka og sprengte, amerikanske dinosaurer. I garasjen på Nøstet er det rom for det meste.

Tekst: STINE HELGESEN

De møter deg når du kommer inn, de gule paddene som ligger oppå pengeseddelbunker og veiver med et amerikansk flagg. Så provoserende er Jeramy Turners utstilling «American landscape» at hun ikke får lov til å stille ut på offentlige gallerier i USA. I kveld er hun i rampelyset sammen med studentteaterskuespillere, filmskapere og en italiensk koreograf. Det er klart for Prøverommet på Bit Teatergarasjen.

STOR BREDDE

– Prøverommet skal være et sted å prøve ut noe uten at terskelen er for høy, forklarer Torunn Skjelland, som leder arrangementet sammen med Rune Salomonsen. I fem år har både amatører og profesjonelle fått fritt spillerom på scenen i Nøstegaten. Skjelland forteller at billedkunst og utøvende kunst er like velkomment, og at dette gir et forskjellig og uforutsigbart program hver gang.

– Det er fint at så mange uerfarne viser utrolig fine ting her, synes hun. Hun medgir at nivået er varierende, men er bevisst på å gi det trofaste publikummet en viss kvalitet over det som blir vist.

– IKKE MAKEN I KØBENHAVN

Klokka er halv ni. Både lokalet og ølkrusene er i ferd med å fylles. Discjockeyene fikler med ledningene, og på nabobordet studeres kveldens program intenst: Immaturus og dansekompaniet Wee, en fransk-norsk tragedie, film og litteratur.

– Det er alltid noe spennende å se på. Her kan folk presentere noe som ikke er helt profesjonelt, og det er plass til alle kunstarter, sier Susanne Christensen. Hovedfagsstudenten i litteraturvitenskap har tatt med danske Suvi Helminen på Prøverommet, og gjesten er full av lovord om arrangementet.

– Dette virker veldig bra. Tror ikke det finnes maken i København, skryter Helminen, som er imponert over det hun har sett av kunstnermiljøet i Bergen så langt.

BEGEISTRET PUBLIKUM

Leo Preston er en av de som viser verket sitt, filmen «To kunsthus», denne mandagen. Kunstneren har bodd i Norge i sju år, og han er ikke tvil om at Prøverommet er et kjempebra initiativ.

– Bare en gang har jeg sett noe virkelig dårlig, men det var av noen profesjonelle kunstnere, som selv lo da de så publikums respons, forteller Preston.

Så skal studentteateret Immaturus i ilden og utdraget fra vårens oppsetning, «Prosessen», møtes med stor begeistring fra det stadig voksende publikummet. Prøveromsseansen nærmer seg slutten, men siste post på programmet har danskene på nabobordet ventet på. Bjørn Olav Indvær leser «Litt meir naken», om kirsebærhager og kjærlighet.

Publikum smiler, telysene slukkes og Prøverommet lukkes for denne gang. Om to uker er det noen nye som får sjansen til å prøve seg.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE