Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Sesongåpning: Daniel Simonsen var en av flere kunstnerspirer som fikk vist seg frem på Prøverommet på mandag. FOTO: PER CHR. SOLHEIM

Prøverom for full hals


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Annenhver mandag får unge kunstnerspirer boltre seg for åpen scene. Stedet er Prøverommet, og på mandag var det sesongåpning.

Tekst: INGER VASSTVEIT

– Dette skal være et åpent rom for alle, forklarer koordinator ved Prøverommet, Åsne Dahl Torp. Hun er en av to som har ansvaret for å plukke ut bidragsytere og lage et variert og bredt program. Arbeidene trenger nødvendigvis ikke være ferdige, ei heller trenger de være profesjonelle. Bokstavelig talt er Prøverommet et sted hvor man tester ut eller viser seg frem, og dette på syvende året.

– Prøverommet var unikt da det ble startet. Ingen andre plasser i Norge fantes et slikt sted. Først for rundt to år siden ble det etablert en lignende scene i Oslo. Det er bra når Bergen er først ute! smiler Dahl Torp.

BILLIG EKSPONERING

Prøverommet holder til i BIT Teatergarasjens lokaler i Nøstegaten. Det er mørke lokaler men stearinlysene på bordene skaper en fin atmosfære. Dessuten bidrar DJ Kirill denne mandagen for oppløftende stemning med en god blanding av soul, gammel ska og reggae. Programmet er variert og dekker mange kunstneriske felt. Deriblant høytlesning av kortprosatekster, visning av animert musikkvideo, performance og stand-up.

– Det er en fantastisk mulighet til å vise frem bildene mine, og ikke minst en rimelig måte i forhold til å stille ut på et galleri, forteller June Indrefjord. Hun har studert fotografi i Australia, og stiller i dag ut en fotoserie der hun har jobbet med silhuetter av mennesker. Hun fikk høre om Prøverommet gjennom en venninne, og tok selv kontakt.

– Det er en kombinert oppsøkende virksomhet. Noen tar kontakt med oss, mens vi også tar kontakt med bidragsytere. Det er viktig for å få et variert tilbud, forteller Dahl Torp.

OPPRØR MOT DET TEKNISKE

Også kjæresten til June, Nathan Corum, stiller ut denne kvelden. Med seg til Bergen har han en videoinstallasjon kalt "Corumscope", hvor han bruker billig materiale til å manipulere tv-bilder. Ved hjelp av doruller og et hvitt ark blir bildene fra tv-skjermen fremstilt som runde sirkler i forskjellige farger og størrelser.

– Jeg fikk faktisk idéen av en nabo da jeg var fem, smiler Corum. Han prøver med dette enkle apparatet å gjøre et opprør mot dagens tekniske verden. Uansett hva tv-skjermen viser, i hvilken som helst del av verden, vil hans apparat omgjøre tv-signalet til de samme sirklene.

BRA ERFARING

På dagens program stod også stand-up, fremført av Daniel Simonsen.

– Stand-up passer kanskje ikke helt inn her, smiler Simonsen.

– Men det er ikke mange steder i Bergen hvor mange kan prøve ut stand-up. Derfor er det supert å bli spurt, legger han til.

Simonsen har opptrådt på Prøverommet én gang før. Da under påskuddet historie-fortelling, men han fikk også lurt inn elementer av stand-up. Det ga mer selvtillitt, og før dagens opptreden har han rundt ti sceneshow bak seg.

– Det er god trening å få prøve seg her. Og uansett hvordan det går, gir det jo en bra erfaring!

Annenhver mandag i hele høst vil Prøverommet være åpent for kunstnerspirer og skuelystne. Neste gang er 12. september. Programmet er fremdeles ikke helt fastsatt, så vi du vise frem de kunstnerikse sidene av deg selv kan du fremdeles gjøre det på Prøverommet i høst.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE