Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Revolusjonær musikal


 
MUSIKAL
«ml- en maxistisk-leninistisk popmusikal»

Ole Bull Teater

Onsdag 5. mai

STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Kan revolusjon og musikk forenes? Svaret kommer i form av en marxist-leninistisk popmusikal.

Tekst: ISELIN ÅSEDOTTER STRØNEN

– Dette er bergenserenes sjanse til å se Norges første og eneste popmusikal om ml-bevegelsen, sier tekstforfatter Jørgen Strickert i «ml- en maxistisk-leninistisk popmusikal». Den røde musikalen spilte for fulle hus på Parkteateret i Oslo i vinter. 1. mai legger truppen ut på en Norgesturne. 5. mai står Bergen og Ole Bull Teater for tur.

Få bevegelser er så utskjelte og myteomspunnende som ml-bevegelsen. De har blitt beskyldt for å være totalitære og voldelige, og satt til veggs for sin støtte til obskure regimer. Men hvordan så det revolusjonære livet ut innenfra? Gjennom det unge forelskede paret Erle og Aksel, følger vi venstresidens oppturer og nedturer fra 1967 og frem til i dag. Vi møter dem gjennom demonstrasjoner, overvåkning, interne maktkamper og opprivende kjærlighet. Mao bukker, Pål Steigan danser og Kristin Halvorsen synger.

Både tekstforfatterne og skuespillerne har bakgrunn fra venstresida, og flere er barn av ml-foreldre. Alikevel lover de at musikalen ikke er en nesegrunn hyllest til ml-bevelgelsen.

– Vi er en del av den nye generasjon revolusjonære, og føler at vi har mye å formidle om tabber og feilgrep våre foreldre gjorde, sier Strickert.

– Vi ønsket å ta et oppgjør med dogmatismen og stivbenheten som preget bevegelsen, og utforske hvordan den nye generasjonen venstreradikale skal organisere seg. Men første og fremst vil vi underholde.

Til sammen 25 personer legger nå ut på landeveien. I tillegg til å ha med seg et helt orkester, kan de også skilte med at Knut Nærum er en av regissørene.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE