Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Nye tanker for Kvarteret


UNGT STYRE. De nye representantene i Kvarterstyret har et positivt syn på sin manglende erfaring fra huset. F.v. Magnus Helsnes, Lars Arnesen, Sigrid Jangaard Strand og Anne-Lise Breivik. Med seg får de også Linn Karlsen og Eirik Magnar Høydal. FOTO: HILDEGUNN HOLTET

 
KVARTERSTYRET HØST 2010
n Lars Arnesen
Leder

n Magnus Halsnes
Økonomiansvarlig

n Eirik Magnar Høydal
PR-ansvarlig

n Linn Karlsen
Sjenkeansvarlig

n Anne-Lise Breivik
Internansvarlig

n Sigrid Jansgaard Strand
Eksternansvarlig

STUDVEST FØLGER TEMAET:
KVARTERET
Slik vil det påtroppende Kvarterstyret bøte på lite erfaring i organisasjonen.

Tekst: OLE MAGNUS MOSTAD

Blant de seks styremedlemmene i høstens Kvarterstyre (KvaSt) har ingen vært tilknyttet kulturhuset i mer enn ett år. Det ser de ikke på som noe negativt.

– Det blir nok ikke noe problem at vi ikke har vært med så lenge. Det betyr bare at vi kommer med nye tenkemåter, sier Sigrid Jangaard Strand, nyvalgt representant i KvaSt.

Nyvalgt leder for Kvarteret, Lars Arnesen, er enig.

– Vi har et nyåpnet hus, og trenger å gå nye veier. Dessuten har vi dyktige folk rundt oss som vi kan rådføre oss med, hvis vi trenger det, sier han.

FORDELER VERVENE

Konstituerende møte er satt til 2. juni. Da vil det bli bestemt hvilke ansvarsområder de respektive styremedlemmene skal inneha – med unntak av ledervervet, som ble gitt til nevnte Arnesen ved eget valg på Kvarterets generalforsamling. Likevel har de en foreløpig plan.

– Vi har vel i stor grad blitt enige om hvem som skal ha ansvar for hva, så det er overveldende sannsynlighet for at det også er slik det blir etter det konstituerende møtet i juni, sier Arnesen.

FYLLER TOMROMMET

Den gledelige meldingen er at stillingen som økonomiansvarlig ser ut til å bli fylt. Det ansvaret går etter alle solemerker til Magnus Halsnes. Han har hatt stillingen som prosjektansvarlig i KvaSt inneværende semester.

– Det er mulig at jeg også fortsetter med det vervet, men planen er i utgangspunktet økonomiansvarlig. Da blir det i så fall begge, sier Halsnes selv.

Verdt å merke seg er det også at halvparten av det nye styret består av personer fra arbeidsgruppene på Kvarteret.

– Det var overraskende at dorgene (driftsorganisasjonene, journ.anm.) ikke benyttet sjansen, sier Sigrid Jangaard Strand.

– Så vidt meg bekjent er det uvanlig, supplerer Lars Arnesen.

– ENKLERE FORHOLD

Styret har planene klare når de nå skal ta ansvaret for den daglige driften ved Kvarteret.

– En visjon jeg har er å gjøre det enklere for alle å arrangere på huset. Slik det er nå, er forholdene vanskeligere enn nødvendig, sier han.

Ifølge Arnesen er det på dette området en terskel som må ned.

– Jeg ønsker å være imøtekommende, og jobbe mer aktivt opp mot bruker- og driftsorganisasjonene. Det handler nødvendigvis ikke om å likebehandle, men om å anerkjenne de ulike behovene som finnes, og tilpasse i forhold til dem, sier Arnesen.

– I tillegg til en dorgeavtale, fortsetter han, med anerkjennende blikk fra de andre.

Det nye styret overtar det formelle ansvaret fra 1. juni, og vil stå for den daglige driften fra 15. august.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE