Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Velspilt vold


 

STRIPTEASE. Playboymodellen Brooke (Elin Skaar) gjør alt for å få en rolle i Bruce (Morten Oftedahl Sjøthun) sin neste film. FOTO: TROND A. SØRÅS
TEATER
Popcorn

Stykket har blitt oppfattet som et angrep på bruken av sex og vold i filmer. Det er skrevet av stand-upkomiker, forfatter, produsent og artist Ben Elton.

Fram til 21.11. på kvarteret kl. 19:30

STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Immaturus siste stykke «Popcorn» er såpeopera og film på teater.

Tekst: EIRIK MELING

Skuddene sitter løst, kokainen sniffes med dollarsedler og strippingen er på høyde med hva som vises i erotiske thrillere produsert i Hollywood. Dette er action for alle penga, og det fungerer. Stykket er underholdende, spesielt i første akt. Da har det driv, overraskelser og morsomme poeng.

Elin Skaar som playboymodellen Brooke er en studie i seg selv. Sammen med kjøpesentermorderne spilt av Jon Sigve Skard og Miriam Erika Prestøy-Lie utgjør hun en solid trio. Til tross for at karakterene disse spiller er fjernt fra bergensk studenthverdag virker de troverdige. Når Skaar vrikker av seg strømpebuksen for å få en rolle i en film er vi ikke lenger på Kvarteret, men i et fasjonabelt hus i Beverly Hills.

«Popcorn» er et utradisjonelt stykke, og det understreker Immaturus ved å sprite opp visningen med videosnutter og live nyhetssending underveis. En veldig god ide, som dessverre mister mye av effekten på grunn av lyssettingen. Det som virkelig kunne fått publikum i den rette stemningen blir omtrent som å se lysbilder med lyset på.

Andre akt mister noe av intensiteten og overraskelsesmomentene. Volden, drapet og spenningen som griper oss i første akt falmer litt utover i stykket. Dette kunne med fordel blitt rettet opp med en strammere regi. Men alt i alt, underholdende som bare det.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE