Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Bredt festivaltilbud


VEL BLÅST. Alexander Fjeld fra Ung Film sier seg godt fonøyd med første utgave av festivalen, og ser frem til neste år. – Se opp for Ung Film 2011, sier han. FOTO: JARLE H. MOE

 
Raptus Internasjonale tegneseriefestival

Arrangeres for 15. gang
Finner sted 10.-12. september på Det Akademiske Kvarter
Har blant annet Frode Grytten, Lars Lauvik, Frode Øverli, Lise Myhre og Don Rosa på gjestelisten.

Ung Film

Arrangert for første gang som en selvstendig festival
Fokuserer på ungom mellom 13-25 år
Fant sted 2.-5. september på Verftet
Startet av Bergen kommune som en del av kulturprosjektet Ung 09
Den norske filmen «Som far, så sønn», vant Rasmusprisen, som består av en statuett og et stipend på 5000 kroner

STUDVEST FØLGER TEMAET:
FESTIVAL
Det er ikke bare musikalske innslag i festivallandskapet i Bergen. Også tegneserier og film produsert av ungdom er gjenstand for festivaler.

Tekst: OLE MAGNUS MOSTAD

2.-5. september ble filmfestivalen Ung Film avholdt på USF Verftet, og helgen etter står Raptus Internasjonale tegneseriefestival på tapetet på Det Akademiske Kvarter. Med Phonofestivalen i full sving, er det et tett program for kulturinteresserte bergensstudenter. Likevel frykter ikke leder for Raptus-festivalen, Arild Werness, for konkurransen.

– Det er jo litt uheldig at så mye skjer på samme tid, men det angår ikke oss i noen særlig grad. Det er forskjellige sjangre, så de som er interessert i tegneserier, vil nok komme til oss uansett, sier Werness.

STUDENTER ØNSKET PÅ RAPTUS

Han forteller videre om et stort program, med blant annet stands, workshops og samtaler med norske og internasjonale tegnere som besøkende kan overvære.

– Samtalene vil ha en talkshow-liknende form, med tegnere som Lise Myhre og Lars Lauvik, i tillegg til både svenske, engelske og franske tegnere. I tillegg har vi fått Don Rosa til å komme, som er kanskje den mest populære Donald-tegneren de siste 25 årene. Her er det noe for enhver smak, sier Werness, som spesielt ønsker studenter hjertelig velkomne.

– Vi tar jo i bruk studentenes eget hus, Kvarteret, så vi håper flest mulig tar turen, sier han.

BREDT PROGRAM FOR UNG FILM

Mens Raptus er i siste innspurt før åpningen, har Ung Film-festivalen nettopp lukket dørene. Leder Alexander Fjeld er godt fornøyd.

– Det har vært en veldig fin helg for vår del. Vi har hatt 20-25 frivillige i sving, og cirka 400 besøkende innom, med mye god respons, forteller Fjeld.

Programmet har inneholdt filmer i alle lengder, som sjangermessig spenner fra musikkvideoer via komedier til dramafilmer. Blant annet har de vist filmen «Heartbeats» av kanadiske Xavier Dolan, som stod på hovedprogrammet til filmfestivalen i Cannes.

– Vi viste den et par ganger, og den gikk for fulle saler hver gang, sier Fjeld.

LÆRERIK HELG

Har forklarer at de satser bredt hva innhold angår, men har et fokus på aldersgruppen 13-25 år.

– Med denne festivalen har vi gitt ungdommen en sjanse. Man kan jo selvfølgelig publisere på YouTube og nå et stort publikum der, men det blir jo en helt annen sjarm når man får vist resultatene sine på et fullverdig kinolerret. Denne muligheten griper gjerne ungdommen med begge hender, forteller Fjeld.

PS: I tillegg til Phono-, Ung Film- og Raptusfestival, vil det også være Kulturnatt i Bergen 10. september, Bergen Animation Festival 10.-12., jubileumsuke for Garage 7.-12. og jubileumsuke for Aktive Studenters Forening fra 13.-18. september. Sjekk Kulturuken på baksiden av papirutgaven for mer.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE