Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«The Kid»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
FILMOMTALER
Regi: Nick Moran

Karakter: D

Tekst: ASTRID HAUGE RAMBØL


FOTO: PRESSE

Mislykket barndomstragedie. Kevin Lewis' bestselgende selvbiografi lå på toppen av britiske lister i flere uker da den ble utgitt i 2003. «The Kid» er historien om en gutt som vokser opp med en alkoholisert far og en heks av en mor. Han blir brutalt mishandlet, både fysisk og psykisk.

Man forventer at en slik historie vil både skremme og engasjere, dette klarer filmen bare delvis.

Første del av filmen skildrer Kevins grusomme barndom. Faren tar han med på puben, moren vil ikke ha noe med ham å gjøre. Han blir sperret inne, banket opp og utskjelt. Søsknene står hjelpesløse og ser på hvordan familiens svarte får får gjennomgå. En observant lærerinne blir Kevins reddende engel. Etter gjentatte forsøk hos ulike fosterfamilier, der Kevin blir brutal og aggressiv, er det først på et barnehjem han finner roen og får noen lykkelige barneår. Men foreldrene klarer å få ham tilbake, og Kevins skjebne blir stadig verre. Han blir mobbet på skolen, og mishandlet hjemme. Det er ikke før han havner på sykehus etter at moren har slått ham med et metallrør, at han nok en gang slippes fri. Den nå 16-17 år gamle gutten blir tatt godt imot av et aldrende ektepar, der egne barn allerede har forlatt redet. Mannen i huset var tidligere bokser, en kunst han lærer videre til sin nye sønn.

Men etter hvert som den videre handlingen utspiller seg, skifter Kevin fra supernaiv og puslete, til tøff bokser uten like. Siste halvdel av filmen er som en eneste stor personlighetsforstyrrelse, og det er vanskelig å si om det er skuespiller Rupert Friend som ikke riktig finner rollen, eller om dette er et planlagt grep fra regissør Nick Moran. Det funker dessverre dårlig.

Det er naturligvis merkelig å beskylde en film som er basert på en sann historie for å virke virkelighetsfjern, men det er nettopp det som er tilfellet her. Fra å bli grepet av historien om gutten det er så uendelig synd på, skyves sympati og medfølelse bort av den økende skuffelsen jo nærmere vi kommer slutten. Og med en passe pinlig avslutning er det ikke mye ros denne filmatiseringen av den engang så populære boken kan hente hjem.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR