Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Dungen


 

FOTO: PRESSE
STUDVEST FØLGER TEMAET:
MUSIKKOMTALER
«Skit i Allt»
(Subliminal Sounds)

Karakter: B

Tekst: THOMAS COOK

Leve monarkiet! «Dungen er Kungen», sies det jo, og da Dungen gjestet Hulen for noen år siden – det kan ha vært i 2006, kanskje, jeg hadde blitt fristet av en kort anmeldelse jeg hadde lest i Vice Magazine av en konsert bandet hadde hatt i San Fransisco – og jeg ikke fikk sett konserten, sier det seg selv at dette har vært noe som har vært gjenstand for anger i etterpåklokskapens ånd; det har gnaget og gnaget i min bevissthet siden den gang. Men evig eies kun det tapte, og Dungen kom dessuten heldigvis tilbake – under dobbeltkonserten de holdt sammen med The Soundtrack Of Our Lives på USF Verftet i fjor fikk de veteranene i TSOOL til å ligne amatører, i en maktoppvisning i beste David-mot-Goliat-ånd.

Så kan da Dungen unektelig være en stor fest, og slik føles det tidvis også på «Skit I Allt». Vi blir slynget frem og tilbake mellom forskjellige musikalske stemninger: psykedeliske utsvevelser, jazz-improvisering, progrockpartier og folk-aktige flerstemte vokaler. Det er imidlertid ikke før «Brallor», platens tredje spor, at energien forløses, etter en fløytetung og neddempet start på albumet. Her veksles det mellom et upbeat verseparti og et refreng av drømmende, druknende vokaler og cymbaltung tromming. Deretter fortsetter det: «Högdalstoppen» starter med pianomelankoli, blir overtatt av Comets On Fire-aktige gitarfuzzpartier, og vokser taktfast og med psykedeliske undertoner mot sitt klimaks.

Albumet virker å ha noe nostalgisk over seg, en slags «Farvel Falkenberg»-aktig undertone, hvilket underbygges av plateomslagets dagbokaktige innersleeve-fotografier, i tillegg til tekstene, hvis fokus tidvis er en enda fjernere fortid: «I nittitvå var jag tolv år» («Min Enda Vän»). Og låttitlene, som synes å omfavne det gode liv, såvel i fortid som fremtid («Nästa Sommar», «Barnen Undrar»). Det er dessuten som om platen vokser i takt med minuttene som tikker forbi; tittelsporet «Skit I Allt» er et lokomotiv i hypnoserock og avløses av energiske og umiskjennelige Dungen-vokalharmonier, den påfølgende «Barnen Undrar» rotfestet i et groovy bassriff, hvorpå Gustav Ejstes karakteristisk sympatiske vokal svever mens psykedeliautskeielsene stadig pirker i låtmaterien.

Den 1. desember har jeg bursdag. Og da spiller Dungen på Logen.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR