Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«En klasse for seg»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SCENEOMTALER
Jusrevyen 2010.

Karakter: C

Tekst: HILDE ELISABETH BJØRK


Sangfugler. Årets jusrevy hadde premiere fredag 16. april. Det var dermed duket for høye hæler, finskjorter og gratis sjampis. Revyen har fått navnet «En klasse for seg», en tittel som tematisk sett rommer mye og har gitt revygjengen relativt frie tøyler. De er jammen meg samfunnsengasjerte disse jusstudentene, samtidig som de serverer oss en god porsjon lettbeint underholdning.

Bolivia-Stina får gjennomgå, Harald Eia og «Hjernevask» er selvfølgelig med, og Mohyeldeen Mohammad får også uttale seg. Ja, alle befinner seg vel i en klasse for seg, og skuespillerne gjør en god jobb, det er bare over så altfor fort. Sketsjene i første del varer gjennomsnittlig i ett minutt, og det er dermed pause før jeg har fått satt meg ordentlig til rette med notatblokka. Det går også fort mellom innslagene, noe som i utgangspunktet er positivt for det viser at forestillingen er ordentlig gjennomkjørt, men sammen med de korte innslagene blir det likevel for lite pusterom til å få med seg alt som skjer.

Mange av sketsjene kunne de virkelig ha holdt lenger for å mate publikum, for de ler og ler, og vil ha mer og mer, men er kanskje litt overrasket over de kjappe avslutningene. De fleste numrene ender opp i sang, noe som gir en litt ensformig tone i forestillingen. Det funker noen ganger, andre ganger overhodet ikke. Men det er det ingen utenfor som har bitt seg merke i.

Skuespillerne fortjener ros fordi de er hundre prosent tilstede på scenen, og det smitter også over på publikum. Spesielt Christian Bøgestub Borgersud, som også er en av revysjefene, har stålkontroll i alt han foretar seg. Og det er virkelig deilig å se på. Fanny Bratfos' parodi på Siv Jensen er også upåklagelig gjennomført.

Undertegnedes klare favoritt er siste nummer før pause: «Det er ditt problem». Her møter vi Utenriksdepartementet, som refser nordmenns tvilsomme oppførsel utenlands (les: Kongo og Bolivia). Innslaget sitter som et skudd, og jeg kjenner frysninger på ryggen.

En ytre faktor som er med på å trekke ned inntrykket, er at det er veldig høy lyd på skuespillernes mikrofoner under enkelte sangnummer (og de er det jo, som nevnt, mange av). Dette har nok sammenheng med et veldig trangt lokale, der avstanden mellom scene og første rad er minimal. Det blir til tider derfor veldig nært og lyden får dermed ikke rom nok. Men stemningen i salen er det ingenting å si på, så alt i alt er det en bra prestasjon fra studentene på Dragefjellet.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR