Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Iron Man 2»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
FILMOMTALER
Regi: Jon Favreau

Karakter: C

Tekst: TORE FRIESTAD


Tegneserieactionfilmoppfølger. «Iron Man» var en film med kule actionscener i høyt tempo, flotte spesialeffekter og et vell av one-liners fra Robert Downey Jr. som Tony Stark. «Iron Man 2» er mer av det samme. Likevel mangler noe.

Historien i «Iron Man 2» er nemlig uklar på sitt beste og fraværende på sitt verste. Tony Stark har skapt verdensfred, men blir forsøkt presset av amerikanske politikere til å gi fra seg Iron Man-drakten fordi de ikke stoler på ham. Samtidig har Stark pådratt seg en lei blodforgiftning som følge av kraftverket han bærer i brystkassen, kombinert med litt lett depresjon og tilhørende alkoholmisbruk.

Men pass på! Russiske Ivan Vanko, spilt av Mickey Rourke, vil av en eller annen grunn drepe Stark, og selv om han er en av verdens smarteste, velger Vanko å gjøre det ved å lage seg et par upraktiske elektropisker. Han får til slutt økonomisk hjelp av Iron Mans argeste konkurrent Justin Hammer (Sam Rockwell), som er lei av å bli ertet fordi Stark er rikere, penere, smartere og mer suksessfull.

I kulissene lurer Don Cheadle som Starks endimensjonale bestevenn med militærforpliktelser, mens Gwyneth Paltrow og Scarlett Johansson inntar lite givende roller som Starks assistenter. Samuel L. Jacksons Nick Fury-karakter gjør lite annet enn å reklamere for de kommende Avengers-filmene.

Det er ingen tvil om at «Iron Man»-filmene ville vært verdiløse uten fabelaktige Robert Downey Jr. i rollen som den megalomane milliardæren Tony Stark. Det er vanskelig å se at noen andre (siden Johnny Depp allerede har gjort det med Jack Sparrow) kunne spilt en slik arrogant, alkoholisert drittsekk og få deg til å elske ham. I likhet med filmene om piratene i Karibien er det i «Iron Man 2» stort sett kun hovedkarakteren å virkelig rope hurra for. Heldigvis er det nok til å bli godt underholdt i to timer.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR