Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Øvelse gjør mester


 

DRAMATIKK. Bernt Lendengen og Vidar Dale spiller på alle strenger for å få publikum til å le under revyen som har premiere i januar. FOTO: INGRID WIK
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Dansende ponnier og arbeidsledige superhelter er hva lærerskolestudentene lover oss i januar. Da blir det revy, men før den tid er det mye som må gjøres. Blant annet å drite seg ut.

Tekst: SILJE RØRTVEIT MUNDAL

– Klart revyen blir morsom!

Fem skuespillere står på linje. Med et voldsomt kroppsspråk og stemmevolum prøver de å utvikle karakterene sine, finne frem til den lille finurligheten som gjør at publikum vrenger seg av latter. Ulike varianter blir prøvd, instruktøren har klare meninger om hvordan han ønsker det. Skuespillerne er konsentrert, de prøver så godt de kan å få sketsjen opp på et høyere nivå.

– Vi får virkelig brukt de kreative sidene i oss selv. Kjempegøy å bli kjent med folk, og jeg lærer utrolig mye av å drive med dette.

Pr-sjef Kyrre Johansson forteller entusiastisk om hva arbeidet med revyen gir ham. 16. januar har «9 t 4 - hverdagen blir aldri den samme», lærerhøyskolestudentenes revy, premiere. Før den tid skal replikker pugges, sponsorer skaffes, kostymer lages og musikerne bli samspilte. Det tar tid og energi.

– Det meste med revyen er bare gøy, men det er jo litt kjipt at jeg ikke får truffet de gamle vennene mine noe særlig, sier Kyrre. Sammen med over hundre entusiaster fra skolen ofrer han fritid for å få i gang det de håper skal bli tidenes revy.

INKLUDERENDE

– Vi vil at revyen skal være inkluderende, noe hele skolen er sammen om. Alle som vil være med skal få lov. Men det er klart at det er begrenset hvor mange som kan stå på scenen, derfor måtte vi ha audition for skuespillere og dansere, sier Kyrre.

Vidar Dale og Bernt Lendengen var blant skuespillerne som kom gjennom nåløyet. – Endelig får jeg utløp for trangen min til å drite meg ut. Vidar flirer når han forteller hva som er det beste med revyen. Prøving og feiling må til for å få frem de morsomme poengene i sketsjen.

– Samholdet innad i gruppen er også veldig bra. Vi har det utrolig gøy sammen, sier Bernt. Begge er enig om at det er deres enorme eksponeringsbehov som gjorde at de stilte opp på audition. Hver torsdag samles de sammen med de andre skuespillerne for å øve.

– Foreløpig har det bare vært øvinger en gang i uken, men etter hvert som det nærmer seg regner jeg med at det kommer til å ta mye tid. Vi dropper store deler av juleferien vår for å få til dette, sier de.

BRED APPELL

Revy skal være morsomt, også for publikum.

– Vi har som målsetting å nå et større publikum enn bare skolen og venner og kjente, derfor er ikke revyen intern. Numrene skal ha en bred appell, og vi skal ta opp bisarre hverdagstema. Alt er selvsagt ikke spikret to måneder før premieren, men jeg kan love både roser, dansende ponnier og en arbeidsledig superhelt, sier Kyrre.

For å unngå å se seg blind på interne vitser har de hyret inn profesjonelle instruktører.

– Vi har fått med oss noen ringrever i amatørteatermiljøet, og jeg tror det kan bidra til å kvalitetssikre numrene. Håpet er at vi blir en verdig konkurrent til NHHs ukerevy.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


Kommentarer (gammelt system)hei.. Bernt. såg deg på pokerfjes. du var drit flink og - y.. klem, å en liten nuss :)  SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE