Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Ukens navn.

Superstudenten


 
DENNE UKEN SNAKKER VI MED: MAITE BEZEM
ALDER: 22 år
STUDERER: Nanoteknologi
AKTUELL SOM: Valgt til Årets teknologistudent av FMC Technologies i samarbeid med Universum

Tekst: TORE FRIESTAD

Gratulerer med å ha blitt Årets teknologistudent i Norge – hva er egentlig dette?

Jeg hadde aldri hørt om denne konkurransen, så jeg ble kjempeoverrasket over å være nominert. Hvem som helst står fritt til å nominere studenter til Årets IT-, økonomi- og teknologistudent. Det samles så inn CV og karakterutskrifter fra 10-15 kandidater, før hovedsponsoren velger ut vinnerne.

Hvorfor fikk du prisen?

Vinnerne får prisen basert på å gjøre det bra i studiene, og samtidig være engasjert i studentmiljøet. Jeg er leder i styret til BSI Seiling, var med på å starte fagutvalget på nanoteknologi, har vært studentrepresentant i programstyret og har drevet med mange forskningsrelaterte prosjekter. I tillegg gjør jeg alltid mitt beste på skolen.

Du vant et reisegavekort verdt 20 000 kroner, hvor bærer turen?

Hmm, det har jeg ikke bestemt meg for. Jeg har hvertfall lyst å besøke en bedrift som driver med nanoteknologi for å se hvordan de utfører i praksis det jeg nå studerer, men det er ikke lett å finne ut hvordan jeg kan gjøre noe slikt. Så vi får se.

I 2007 vant du prisen Unge forskere – betyr det noe spesielt for deg å vinne studentpriser?

Det er vanskelig å si at det ikke gjør det, det er jo veldig fint at noen setter pris på arbeidet du gjør. Likevel synes jeg det er litt dumt å velge ut en enkelt student når det er så mange som gjør en solid innsats, både i studiene og i studentmiljøet på fritiden. Jeg håper derfor at andre nå ser at det er muligheter for å vinne denne konkurransen og nominerer sine medstudenter.

Har du fritid eller er du en nerd som studerer 24/7?

Jeg er veldig aktiv på fritiden, og i sammenheng med mitt engasjement i BSI Seiling er jeg mye ute på fjorden i forskjellige båter. I tillegg til dette har jeg mange andre friluftsinteresser, som ski, turgåing og klatring. Jeg tror det er viktig at studenter holder seg i aktivitet.

Har du tips til andre studenter som ønsker å bli Årets student?

Studer noe du virkelig liker og studer litt hver dag. På fritiden tror jeg det viktigste er å engasjere seg i noe man brenner for, ikke fordi det vil se bra ut på CV-en. Bergen har foreninger for det meste, og det trenger ikke være direkte relatert til studiet. Man kan bidra til studentmiljøet på mange forskjellige måter.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE