Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Studentfattig amatørdag


GAMMELT: Seniorene stilte opp i hopetall, men studentene ble glemt. Her fra strikkepinnekonserten til Bergen Husflidlag. FOTO: IDA ANDERSEN

 
AMATØRKULTURRÅDET
Ble startet for å løfte amatørkulturen og bidra til å nå kommunens mål om gjøre Bergen til Norges fremste kulturby.
Amatørkulturrådet er en uavhengig interesseorganisasjon for amatørkulturlivet i Bergen kommune.
Under Amatørkulturdagen 11. september ble det arrangert politisk debatt om amatørkulturens rammebetingelser med blant andre tidligere kulturbyråd Henning Warloe i panelet.

Arrangørene av Amatørkulturdagen innrømmer at de gjorde en dårlig jobb med å invitere studentorganisasjoner. – Et slikt arrangement må ha studenter med, sier Samfunnet-lederen.

Tekst: THOMAS GEORG NORDAL og KRISTOFFER ANTONIO SKINLO

Lørdag 11. september ble det arrangert Amatørkulturdag i Grieghallen, hvor ulike organisasjoner fikk muligheten til å vise seg frem. Blant annet holdt Bergen Husflidlag trolig Norges første strikkepinnekonsert. De eldre leverte varene, men ytterst få studentorganisasjoner var tilstede.

Nå forteller Amatørkulturrådet at de kunne gjort en bedre jobb med å få tak i studenter.

– I Amatørkulturplanen til Bystyret står det at studentkulturen er et satsingsområde. Vi innrømmer å ha gjort en slett innsats på dette feltet, sier styreleder i Amatørkulturrådet, Ragnhild Gimmestad.

– MÅ HA STUDENTER MED

Blant annet forteller Bergen Student-TV, Studentersamfunnet og Bergen Filmklubb at de ikke mottok noen invitasjon.

– Det er definitivt mulig vi hadde stilt om vi hadde blitt invitert. Vi har alltid behov for å promotere oss, sier Pål Andreas Sætre, leder for Samfunnet. Han mener de arrangementansvarlige har gjort en dårlig jobb.

– Studentkulturen er en viktig del av amatørkulturen. På et slikt arrangement man ha studenter med. Jeg synes det er rart ikke flere er med, og jeg mener de gjorde en stor feil her.

– Har dere funnet noen vi ikke har invitert må vi bare beklage. Vi anser studentorganisasjoner som en viktig del av kulturen, og dette skal vi absolutt forbedre oss på til neste år, svarer Karen Cecilie Heldal, informasjons- og markedskonsulent i Amatørkulturrådet.

KUN TRE KOM

Av studentorganisasjoner var det bare Hulen, Kvarteret og Studentteateret Immaturus som dukket opp.

– Vi har ikke brukt noen spesiell liste, og de som var invitert var valgt ut ifra research gjort av oss på forhånd, sier styreleder Gimmestad.

Leder for Det Akademiske Kvarter, Lars Arnesen, var blant de som takket ja da invitasjonen først kom.

– Vi synes det var viktig å vise oss frem, men det var viktigst for oss å få ta del i debatten som ble avholdt om amatørkulturens rammebetingelser, sier han.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE