Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

The Brigade


 

STUDVEST FØLGER TEMAET:
MUSIKKOMTALER
«Dead Man's Gold»
(CCAP/Bonnier Amigo)

Karakter: B

Tekst: TORE FRIESTAD

Sterkt påvirket. The Brigade har samlet medlemmer fra ulike band fra Stavanger-regionen, som for eksempel Helldorado, The Tramps, Flying Shoes og Getaway People. Mange vil kjenne dem igjen som The Stonefish Brigade, som ga ut «Lay Down Your Arms» i 2006 og «Shackles Undone» i '08.

The Brigade har på debutplaten «Dead Man's Gold» ikke tatt veldig mange skritt unna den orginale, gode steinfiskoppskriften - det er fortsatt en god miks mellom americana, folk, country og rock som er hovedingrediensene. Magne Fiskå er fremdeles den drivende kraften platen gjennom, der han legger seg på samme herlige, mannemandige vokallinje som Nick Cave og Sivert Høyem. 16 Horsepower/Wovenhand er en klar, velbrukt inspirasjon for brigaden, mens vi på «Don't Be Afraid To Touch The Ground» får vi et tydelig The Doors-influert spor. Tekstene på platen beveger seg hovedsakelig rundt de mørkere sidene av et liv levd i voldsom alkoholrus og synd, med en kjip død som et forventet resultat.

Inntrykket man får av «Dead Man's Gold» blir selvsagt preget av alle tidligere band medlemmene har spilt i, samt sammenlignet med de mange åpenlyse referansene man finner i musikken, og The Brigade sliter dermed en smule med å bli seg selv. Bandet beveger seg i allerede oppgåtte spor både i musikk og tekst, men samtidig går de denne veien på en utsøkt måte. Lydbildet er godt sammensatt av bandet i samarbeid med produsent Janove Ottesen og den fabelaktige miksemannen Yngve Sætre ved Duper Studio i Bergen. Alt i alt er derfor platen noe man tror man kanskje har hørt før, men samtidig altfor bra til at man ikke føler at den er verdt å høre igjen.

«Dead Man's Gold» er perfekt til to bruk: en lang kjøretur over den amerikanske prærien, eller en ensom kveld i en ålreit stol med en flaske brukbar whisky i hånden. Til all annen bruk vil The Brigades debutplate kun være veldig, veldig bra.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR