Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Datarock


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
KONSERTOMTALER
Logen Teater, lørdag 7. november.

Karakter: A

Tekst: KRISTOFFER ANTONIO SKINLO

(F)A-(F)A-(F)A! Som regel bruker de fleste band et par-tre sanger på å komme i gang, og bli varm i trøyen. Fredrik Saroea og resten av gjengen brukte cirka fire sekunder. Konturene av en maktdemonstrasjon var et faktum allerede fra første strofe.

Datarock fridde: «She shut you down like an animal/Give it up». Publikum svarte: «Oh-oh-oh-oh-oh».

Instant attraction. «Give it up» fra andrealbumet «Red» var første sang ut, og var bare én av mange fengende sanger som ble spilt i går. Jubelen stod naturlig nok høyest når de såkalte klassikerne fra debutalbumet ble spilt. «Fa-Fa-Fa», «Computer Camp Love» og «Nightflight to Uranus» er livesanger de fleste andre band bare kan drømme om, og var naturlige høydepunkt lørdag kveld. Men også de nyeste sangene, eksempelvis «Amarillion», fikk publikum til å hente frem uante krefter, i en ekstremt varm sal på Logen.

Det er aldri tvil om hva som er fargen i Bergen By, og mistenkelig mange kjøpte seg nye karakteristiske joggedresser i nettopp denne fargen på Logen i går. Treningsfaktoren var høy, og en god håndfull rødkledde publikummere drev med både hopp, sprett, tjo og hei. Det er nettopp dette som gjør Datarock til et av byens desidert beste liveband. De engasjerer publikum, unge så vel som gamle. Andelen mennesker over fylte 40 år var stor.

Ifølge Karin Park tidligere på kvelden blir det aldri nevneverdig mye liv i publikum når band som Datarock spiller på hjemmebane, for da er det stort sett bare venner og bekjente i salen. Så feil kan man ta. Guttene i rødt briljerte foran et bergenspublikum som imponerte undertegnede stort.

Det er fjerde eller femte gang jeg ser Datarock live, men denne konserten er uten sammenligning. De kom, de så, og de vant, men ble igjen på scenen nærmere et kvarter etter siste fremførte Datarock-låt! Fy fa(-fa-fa)en så bra!Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR