Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Kafé Møllaren


Espen Vaular, Åshild Kyte og Siv Dyb Wangsmo gjør siste finish på Nobel Bopel Kafé og Møbel før åpning fredag 13. august. FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

 
NOBEL BOPEL
Startet som møbelforretning fredag 13. mars 2009
Utvidet til serveringssted med alle rettigheter fredag 13. august 2010
Har åpent torsdag til søndag fra klokken 11 til 23
Driftes av fire studenter: Espen Vaular, Thomas Cook, Åshild Kyte og Siv Dyb Wangsmo

Møhlenpris har lenge vært foruten skikkelige kafétilbud. Det har møbelselgerne i Nobel Bopel gjort noe med.

Tekst: TORE FRIESTAD

– Det var aldri snakk om å flytte nærmere sentrum når vi nå startet kafé. Møhlenpris er et fantastisk sted med stort mangfold av sosiale lag, og menneskene her både vil ha og fortjener et lokalt serveringssted. Vi vil være med på å revitalisere denne bydelen, forteller initiativtakeren til Nobel Bopel-konseptet, Espen Vaular.

Gry Sæterdal, leder av Etablerersenteret, som hjelper bedrifter med oppstarten, mener det er viktig å skape riktig profil i forhold til den potensielle kundemassen.

– Et sted som Nobel Bopel vil nok være avhengig av at nærområdet støtter opp om dem, og at de klarer å holde på det unike i kombinasjonen møbelbutikk og kafé. Møhlenpris er et område med mye studenter, så potensialet for et lite serveringssted burde absolutt være til stede, mener Sæterdal.

VANSKELIG START

Helt siden møbelforretningen startet våren 2009 har det vært planer om å utvide til kafé, men arbeidet har stadig blitt forsinket på grunn av problemer med å få de riktige tillatelsene.

– Det har vært en kronglete og vanskelig prosess. Vi fant ingen hjelpeguide til hvordan man skal manøvrere i byråkratiet, så vi har måttet gjøre alle feil det går an å gjøre over det siste halvannet året, sier Vaular.

Gry Sæterdal sier seg enig i at det er et vanskelig prosjekt å starte en slik bedrift.

– Det er utrolig mange instanser å forholde seg til. Det burde kanskje vært lettere, men man må først og fremst passe på at kundene er trygge, spesielt når det serveres mat og drikke. Men det er utvilsomt slik at man trenger sterk motivasjon og drivkraft for å starte et eget serveringssted, sier Sæterdal.

BREAK IT, BUY IT

Nobel Bopel har som møbelforretning hatt fokus på redesign og gjenvinning av klassisk møblement, og dette er noe de vil ta med seg videre til kafédriften.

– Alt som står i lokalet vårt er til salgs. Man kan altså kjøpe stolen man sitter i. Men vær oppmerksom på at om du søler rødvin i sofaen, kjøper du sofaen, sier Vaular med et lurt smil om munnen.

Det ideologiske grunnlaget som preger lokalet i Welhavens gate er økologisk bærekraft, både innen møbel- og kafedriften. Vaular håper at studentene i byen vil kjenne sin besøkelsestid og støtte konseptet.

– Vi er opptatt av å motarbeide bruk-og-kast-mentaliteten som preger samfunnet nå. Med litt arbeid gjør vi gamle møbler kule. Når det gjelder serveringen, benytter vi oss selvsagt av de store leverandørene, men vi er også opptatt av å bruke kortreiste, lokale produkter og å ha en god dialog med samarbeidspartnere i nærområdet, forteller Vaular.

Thomas Cook, daglig leder av Nobel Bopel, jobber i Studvest og ble derfor ikke intervjuet i sammenheng med denne saken.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE