Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Lovlig moro


 

ALL DRESSED UP. Fredag kveld skifter denne gjengen fra finstas til finstas, og går på scenen som revyartister med sjarm og glimt i øyet. FOTO: MARTE VIKE ARNESEN
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
– Det er viktig at studentene får oppleve at det går an å ha det moro på Dragefjellet også, synes Simen Skjønsberg, årets revysjef på juridisk fakultet.

Tekst: FRODE ANDERSEN

I samarbeid med «cirka 70» andre jusstudenter har han forberedt årets revy helt siden i høst. Med vekt på sjarm og humor regner paragrafrytterne med å vinne publikums hjerte. Fredag 10. mars er det premiere, og i en drøy uke fra da av blir det god gammeldags revymoro i Juristforeningens barlokale, «Fjøset».

– Fjøset er en god revyscene. Det er så intimt at skuespillerne nesten spytter publikum i ansiktet, smiler Skjønsberg.

DAGSREVYEN

Tirsdag kveld er baren fylt av sagmugg, malingsspann og revyglade jusstudenter. Det er ennå mye som ikke er på plass, men det er tross alt tre dager igjen til premiere. Hva publikumsoppmøte angår er revysjefen optimistisk.

– Det er vel en 800 studenter her på Dragefjellet hver eneste dag, så jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal klare å fylle de 120 setene hver eneste kveld.

Årets revy har fått det lange og megetsigende navnet «Nyheter som selger – det er ikke sannheten som teller…». Skjønsberg kan fortelle at om revyen ikke inneholder så mye direkte mediekritikk blir det i alle fall en harselas over for eksempel TV-nyhetene, og deres tendens til å gå rett fra naturkatastrofer via gladsaker til sport. Men den tematiske tonen har på ingen måte vært noen tvangstrøye for skribentene.

– Vi har også en latterkule av et nummer som spinner rundt en feministisk erotisk novelle, som jeg personlig synes er veldig morsom. Men så synes jeg alle numrene våre i år er veldig morsomme da, forsikrer han oss.

ET HARDT LIV

Mellom gjennomgangen av første og andre akt får Studvest en kort prat med to av skuespillerne, Bjørn Inge Waage og Astrid Skårdalsmoen. De har begge vært med på å lage jussrevy tidligere, og opplever det sosiale aspektet som den største motivasjonen. Og det er klart motivasjon er viktig på lange dager.

– Man står opp, leser, går på øving og legger seg. Sånn går dagene, medgir Astrid.

– Men da sover man godt om nettene, ler hun.

MILJØSKAPING

Riktignok kolliderer årets jussrevy med UKEN, men Skjønsberg påpeker at verken lærerstudentene eller psykologistudentene setter opp revy i år. Han håper heller at UKEN kan skape en god «revystemning» i byen, som vil komme begge parter til gode. Han er også opptatt av å skape et bredere miljø for studenter og revy i Bergen.

– Jeg kommer fra Bærum, og da jeg gikk på videregående der var det slik at man gikk på hverandres revyer, skolene i mellom. Det hadde vært gøy om det blir på samme måte i Bergen, de forskjellige lærerstedene i mellom. Dette er noe jeg vil jobbe med mot neste år.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE