Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Mew


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
KONSERTOMTALER
Peer Gynt-salen, torsdag 19. november.

Karakter: C

Tekst: KRISTOFFER ANTONIO SKINLO

Mew ? Mja .. Det var lite som stod i veien for at konserten i Grieghallen skulle bli en suksess. Med den enorme suksessen «No More Stories / Are Told Today / I'm Sorry / They Washed Away / No More Stories / The World Is Grey / I'm Tired / Let's Wash Away» (phew) har medbragt seg, følger også ekstremt godt låtmateriale. Og da er det enda bedre at de allerede store mengder fantastiske sanger.

Men da er det også litt synd når de svir av, etter min mening, mesteparten av de beste sangene i løpet den første halvdelen. «Special», «Zookeeper's Boy», «Am I Wry? No», og «Introducing Palace Players» røk farlig tidlig unna. Andre halvdel blir nemlig en noe kjedelig affære, som selvfølgelig trekker ned, og er frastøtende for førstegangslyttere. Heldigvis kommer sanger som «Repeaterbeater» og redder litt av den opplevelsen.

Det holder heller ikke at bandet spretter rundt og lager liv, når vokalist Jonas Bjerre mer eller mindre står som en påle. Det er ingen hjelp i å være en av Skandinavias beste vokalister, når du sliter med å engasjere de bakre rekker av publikummere. Mannen (gutten) synger unektelig vakkert, og de høyeste tonene skjærer et hull i brystet ditt, kryper inn, setter seg på hjertet ditt, og begynner å kile det, slik at du føler en deilig kriblende følelse i kroppen. Fra topp til tå. Gutten kan synge, ikke danse.

Jeg vil absolutt trekke frem lydmannen som en av kveldens beste utøvere, for makan til perfekt lyd skal man lete lenge etter. Trommene var litt for høye, men herrejemini for en balanse. Et band som Mew fortjener å bli fremstilt med en rein og skarp lyd, og de fikk det de trengte. Denne kvelden ga kanskje mest utbytte for de hardeste tilhengerne. Selv om publikum, som for øvrig ikke forstod ett ord dansk, var meget høylydte i applauderingen, var det mange som gikk da Mew gikk av scenen for andre gang. Om alle disse kom tilbake da Mew trøkket til med enda en runde ekstranumre, er heller tvilsomt.

Mew leverte en typisk konsert for streite liveband. Fantastisk på sitt beste, bra gjennomsnittsnivå, søvndyssende på det verste. Men alt i alt var konserten en meget pen opplevelse.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


Kommentarer (gammelt system)Du tar stort sett feil i din anmeldelse.

Riktignok setter de standarden tidlig med nevnte, meget sterke låter, men med det låtmaterialet de nå besitter har de ingen problemer med å følge opp innledningen. 156, Eight flew over og Snow Brigade fra Frengers samt Apocalypso og Sometimes life isn't easy er noen eksempler. Skal man sette fingeren på noe er det nettopp lyden. Trommene er for høye og gitaren og mik'en til Bo Madsen er for lav. Detaljene i lydbildet uteblir derfor periodevis.

Så litt kritikk av anmelderens konsekvente bruk av selvmotsigelser: Du trekker selv fram bandets "ekstremt gode låtmateriale" innledningsvis. Likevel mener du de brenner opp kruttet tidlig i konserten til tross for at de spiller nærmest alle de beste låtene i løpet av seansen. Videre klager du over at Jonas synger i stedet for å danse til tross for at du mener han har en av Skandinavias beste vokaler, men nettopp ikke bør satse på "Dancing with the stars". Avslutningsvis oppsummerer du konserten som "en meget pen opplevelse", men gir den karakter C som på studentspråket beskriver en "Jevnt god prestasjon som er tilfredsstillende på de fleste områder".

Noksagt


It's relaly great that people are sharing this information.  SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR