Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Ctrl+Alt+Delete»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
BOKOMTALER
Forfatter: Guro Sibeko (Gyldendal)

Karakter: B

Tekst: OLE MAGNUS MOSTAD


Fantastisk eksistensialistisk. Hovedpersonen Helena leder et forskningsinstitutt som i det skjulte planlegger å spre et virus som vil utslette hele menneskeheten. Selvfølgelig da med unntak av de få utvalgte som, takket være en vaksine, overlever og vil gjøre jorden verdt å leve på igjen. Hennes største problem er å overbevise styret hennes om at dette er det eneste rette å gjøre, og at det må gjøres øyeblikkelig. Styret nøler, og Helena må dermed jobbe hardt for å finne noe som skremmer styret til handling.

Handlingen dreier seg rundt Helenas deltakelse på en fest, der et og annet uventet bekjentskap dukker opp og hjelper henne videre i søken etter den store, stygge ulven hun trenger for å få iverksatt planen sin. Med stadige tilbakeblikk til både nær og fjern fortid tegnes de bildene av personlighetene i historien som behøves for å virkelig forstå tankene, følelsene og hendelsene som foregår i en forholdsvis knapp nåtid.

Gjennom «Ctrl+Alt+Delete» har Guro Sibeko skrevet en roman med sterke politiske og eksistensielle føringer. Skildringene Sibeko kommer med er spennende, og boken er på sitt beste veldig vanskelig å legge fra seg. De stadige hoppene i tid og sted kan dog til tider ødelegge litt for leseflyten, med opptil flere plutselige tilbakeblikk i ett og samme kapittel. Dessuten kan historien virke litt vel utrolig hvis man ikke helt kjøper de mildt sagt oppsiktsvekkende vendingene som kommer underveis. Men med litt fantasi og interesse for konspirasjonsteorier er det lett å svelge mesteparten temmelig rått.

Dette er en bok som må modnes, og det er først litt etter du leste siste side at du innser omfanget og det kvalitative nivået på boken. Du klarer ikke å kvitte deg helt med den, selv om ringen er sluttet. Jeg skal lese den igjen om ikke så lenge, det er den definitivt verdt.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR