Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Og aldri skal vi skiljast»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SCENEOMTALER
Regi: Stig Amdam (Den Nationale Scene/Festspillene i Bergen)

Karakter: B

Tekst: HALVOR RIPEGUTU

Sorg og tap. DNS-produserte «Og aldri skal vi skiljast», Fosses første drama, settes opp i anledning Fosse-året 2009 spesielt for Festspillene. Det er en strålende forestilling som absolutt yter dramatikeren rettferdighet.

Stykket starter med en kvinne som venter på kjæresten sin, og taler i forstyrrende, nesten schizofrene vendinger. Vi starter raskt å stille endel spørsmål: Venter hun egentlig på noen? Er han hun venter på egentlig død? Eller er det hun som er det?

Det er uklarheter gjennom hele dette stykket, men at det er kvinnen som er mest isolert, blir etter hvert klart når det viser seg at mannen hun venter på nå har en annen kjæreste. Ellers preges stykket av dialoger som minner mest om monologer, og tanken om ensomhet gjennomsyrer stykket.

Hva som faktisk har hendt, er imidlertid ikke det sentrale spørsmålet i dette stykket, men dette er ikke noe problem. I stedet for å være forvirrende, blir det tvert imot en styrke. Ved å holde flere muligheter åpne, bidrar det til å allmenngjøre stykket og flytter fokus over på de sentrale, og overskridende, temaene, som er sorg og tap (og muligheten/umuligheten for å erstatte det tapte).

Et praktfullt stykke, som ikke blir mindre flott av gjennomgående strålende skuespill spesielt av Siren Jørgensen i den bærende rollen, men også de to andre rolleinnehaverne Frode Bjorøy og Ingvill Skjold Thorkildsen. En stødig regi og praktfull scenografi bidrar dessuten til å gjøre «Og aldri skal vi skliljast» til en virkelig flott opplevelse.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR