Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Motorpsycho


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
KONSERTOMTALER
Teglverket, Kvarteret, fredag 14. mai.

Karakter: B

Tekst: THOMAS COOK

Sail on, psychonauts! Bandet skulle egentlig ha gjestet Bergen for en måneds tid siden, men naturkreftene ville det slik at spillejobben ble avlyst, ettersom vulkanen Eyjafjallajökull spydde ut aske og slik stoppet flyvninger Europa over. Tross sporadisk askespredning i luften fremdeles, kom Motorpsycho seg trygt til byen denne gang, og som alltid når trondheimsbandet står på plakaten (gatelangs i Berlin sist helg fikk jeg øye på en rekke Motorpsycho-plakater hengt opp på veggen; verden er liten, tenkte jeg da) var det solid oppmøte. Til konsertstart halv elleve var det blitt fullt i Teglverket.

Det skurret imidlertid litt i begynnelsen: Lyden var dårlig, og med Bent Sæthers sure vokal skrudd til elleve, gjorde Kvarterets femkroners ørepropper underverker. Likevel kommer det seg snart, selv om vokalen etterhvert også drukner litt i lydbildet, som tross bandets fåtallige medlemmer alltid makter å høres massiv ut (i et band bestående av to vokalister som ikke kan synge rent er heller ikke drukning det verste). Snahs gitarsoloer, drømmende jammepartier, hypnotisk-suggererende repetitive tema, rett frem rock n´roll: Motorpsychos katalog er så stor at selv om hver eneste konsert på mange måter er en best-of-oppvisning, blir det ingen reprise: de kan plukke klassikere fra nær sagt hvert eneste album.

Denne konserten, lik forrige gang på USF Verftet, var i stor grad var viet bandets nyere album «Heavy Metal Fruit» og «Little Lucid Moments». Den lange «Year Zero (A Damage Report)» fra sistnevnte, som balanserer på en tynn tråd mellom den lavmælte ballade og den via crescendo oppbygde progressive hardrock, var et høydepunkt. Den grovkornede rockeren «Starhammer» like så. Men det var også plass til eldre låtmateriale, som den fabelaktige versjonen av «A Shrug and a Fistful» fra «Timothy´s Monster», som spente fra det enkle skranglete indiesoundet som preger mye av dette albumet til det regelrett støyende og utblåsende.

I det hele tatt var det en sterk forestilling, med Snah bak tangentene (på de fem-seks gangene jeg har sett Motorpsycho live kan jeg ikke huske å ha sett ham med annet enn gitaren i sine hender), «sånn derre pønkrock» og progressiv metall, lange utsvevende improvisasjonsseanser akkompagnert av den alltid så tilstedeværende Kenneth Knapstad bak trommesettet og hans iboende jazz-sensibilitet, der trommestikkene slikker og kiler trommeskinnet, før kraftsalvene igjen setter inn.

Etter den storslåtte «Gullible´s Travails (Pt. 1–4)», som virker som et tungmetallisk evighetsmaskineri – på plate tikker den inn like over tjue minutter, det må den ha gjort nå også – er det også over. Eller, ikke helt, for det er ingen Motorpsycho-konsert uten ekstranummer (jeg har riktignok opplevd det én gang, men det var under andre omstendigheter: Motorpsycho & Supersilent-konsert, hvilket jo er for en ekstraordinær hendelse å regne). Nok en gang vendes det tilbake til fortiden, denne gang til «Demon Box»-platen og en kontrasterende mellom hardt og rolig, høyenergisk og avbalansert, versjon av «Come On In».

Men så var det, etter to timer, definitivt slutt. Ikke en gang fem minutter med applaus kunne trylle de tre trollmennene tilbake på scenen (etter å ha sett bandet live tre ganger på mindre enn ett år, gir de fremdeles mersmak). Nå er det på tide å tømme ut sparegrisen og telle mynter, for å se om det kan regnes som økonomisk forsvarlig å reise til Øya-festivalen i sommer og se Motorpsycho fremføre «Timothy´s Monster» i sin helhet. Det burde jo gå an å få til på et vis. Jeg krysser fingrene.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE