Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Festlige friskuser


 
REVY
«Ikke bare gospel»

Medisinerrevyen 2006

STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER

Karakter: C

Tekst: INGRID M. HAFREDAL

Det tok litt tid før medisinerstudentene ble varme i helsetrøya. Men da revygnisten brøt ut i full lue, ble det en svært så trivelig kveld.

I motsetning til andre studentrevyer som går av stabelen på vårparten, har medisinstudentene lagt sin revy tett opp under julestri og eksamensangst. Det hviskes i gangene om at revyen ble snekret sammen på svært kort tid, men samtidig har truppen fått drahjelp av låtskriveren til selveste Briskeby. Forventningene var altså blandet.

Revyen starter friskt med et sangnummer som spiller på gospeltittelen. De påfølgende elleve numrene var varierende og hastige, og flere av sketsjene slet med både humor og sviktende poeng. Noen nummer utmerket seg riktignok. Sangen om Helene Harefrøken, som i møte med «fysjom» (les øl, sex og droger) gikk fra å være en lystig harefrøken til å havarere ganske kjapt, var sjarmerende og vittig. En arbeidsledig Adolf Hitler var ypperlig, og et av første akts klare høydepunkt var et moderne samtidsdrama, inspirert av Jon Fosse. Mor og sønn løfter teateret til nye høyder med tilsynelatende meningsløse, men akk, så ettertenksomme replikker på nynorsk, som leder til ikke bare menings- men komplett språkforvirring. Alt i kunstens navn.

Dessverre manglet brorparten av numrene den brodden revysketsjer bør ha for å gjøre kvelden til mer enn bare godlynt humring.

Men i pausen skjedde det noe. Om tekstene ble bedre eller skuespillerne fikk en vitamininnsprøytning er ikke godt å si, men tiden fløy og latteren buldret i salen. Numrene beveget seg fra forvirrede nyhetsopplesere, som stadig måtte korrigere seg selv siden regjeringsvedtekter endrer seg raskere enn svint, vi fikk et dypdykk i poesien, hvor seksuelle referanser kan finnes i alle tekster om man bare er kåt nok. Studentene spilte dessuten mye på selvironi - spesielt frustrerende var det at fakultetets sjekkefaktor er så lav - psykologer, veterinærer, ja selv homøopater, har mer drag enn medisinstudentene.

At revyen var blottet for interne medisinstreker var befriende for et utenforstående publikum. Sketsjene tok for seg julemat, mediebildet, sport, samtidskunst og historiske personer, særbergenske aspekter som Torgallmenningen, og etniske minoritetsterrorister. Noe for enhver smak, med andre ord.

Generelt var revyen preget av massiv innlevelse og genuin spillerglede, hvor noen av skuespillerne utmerket seg mer enn andre. Robert Ditlefsen medvirket i brorparten av innslagene, og gjorde sitt til å løfte revyen flere hakk. Som arkeolog, skotte, Hitler, dramatiker og nyhetsanker hoppet han fra karakter til karakter som andre skifter sokker, og tok dem alle på kornet. Spesielt i samspill med Bjørg Merete Hjallen utgjorde duoen et lattervekkende tospann. Alt i alt bød «Ikke bare gospel» på en trivelig og morsom kveld, og viste at medisinerstudentene kanskje ikke er fullt så enspora friskuser som de selv harselerer med.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR