Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Ukens navn.

På skyggesiden


 

FOTO: CAMILLA HOLM BIRKELAND
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Denne uken snakker vi med: Huy Le Vo Alder: 24 år Sivilstand: Kjæreste Studerer: Ferdigutdannet skuespillerstudent fra Akademi for Scenekunst ved Høgskolen i Østfold Aktuell med: Lars Noréns «Guttene i skyggen» på DNS

Tekst: SVERRE Ø. EIKILL

Hvordan fortoner forberedelsene til et stykke som «Guttene i skyggen» seg?

I praksis har det vært åtte-ni uker med forberedelser og prøvetid med hele ensemblet. Det har vært en utrolig interessant prosess, både tematisk og teaterfaglig. Rollene i «Guttene i skyggen» er alle innsatte i fengsel, og slik sett jobber man veldig tett på mellommenneskelige forhold og slike ekstreme situasjoner som fengselet og fangetilværelsen er. Det blir en slags fortetta virkelighet, og som alltid med teater er det snakk om en virkelighet som ofte er forskjellig fra min egen. Jeg har jobbet med å forsøke å forstå min tilbøyelighet for å bli kriminell, og i en slik situasjon oppsøker man nyheter og ser på mennesker på en helt annen måte. Sånn sett begynner forberedelsene allerede når man får vite om prosjektet.

Hvordan er DNS i forhold til øvrige scener i Norge?

Dette er jo mitt første stykke på Den Nasjonale Scene, og jeg er relativt fersk, men DNS er jo blant de største teatrene i Norge. Bjarte Hjelmeland har gjort en fantastisk jobb med å få masse publikum på huset igjen, og man kan kanskje håpe på at dette publikummet kan utfordres på hva folkelighet er. Kanskje en på sikt kan introdusere flere nye stemmer og uttrykk. Uansett er det stort for meg som relativt nyutdannet skuespiller å komme til et hus og ensemble som dette, og å få jobbe med en regissør som Stein Winge.

Hva gjør du når du ikke spiller ved DNS?

Tidligere i år har jeg turnert med Riksteatret, og jeg driver også og turnerer med en danseforestilling med Hege Haagenrud. Jeg jobber altså litt i krysningspunktet mellom dans og teater. Ellers er det fine med frilanstilværelsen at jeg har fleksible arbeidstider nok til å få med meg for eksempel vårsesongen ved Oslo-scenene, og skal dessuten en tur til Berlin for å få med meg en del forestillinger der. Det er utrolig viktig for meg som skuespiller å se andre forestillinger.

Hvor er Norges beste teater?

Jeg burde vel kanskje si Bergen? Jeg er ikke langt unna det beste hvis jeg nevner BiT Teatergarasjen. De har bidratt enormt mye til at norske scenekunstgrupper har blitt synlige i utlandet, og gitt det norske publikummet mulighet til å se internasjonal scenekunst.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


Kommentarer (gammelt system)http://www.gatasp.no/2007/12/


Meh. Tror jeg holder en knapp på Michelet fortsatt, gitt.  SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE