Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Artig eksperiment


 

EKSPERIMENTERENDE. Daniel Simonsen fikk bare noen få dager til øving før Immaturus’ «Eksperiment 2004». FOTO: MARTE VIKE ARNESEN
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
I helga var det premiere og teppefall på en og samme kveld for Studentteateret Immaturus’ «Eksperiment 2004».

Tekst: FRODE ANDERSEN

Som navnet tilsier var det en ikke helt ordinær oppføring det var snakk om. Eksperimentet besto blant annet i å bruke ekstremt liten tid på hele produksjonen, fra de første ord ble satt på papiret, til de stakkars skuespillerne sto foran et forventningsfullt publikum. Tekstene som var utgangspunkt for dramatiseringen var på toppen av det hele, ikke nødvendigvis dramatekster, men skulle bare inneholde en viss mengde informasjon om handlingen og karakterene.

Spenningen var til å ta og føle på ettersom skuespillere og regissører hadde hatt mindre enn én uke til rådighet for øving. Publikum fikk se i alt fire små og tidvis absurde stykker, skrevet av et knippe uavhengige skribenter, også i løpet av én uke. Latteren satt løst, og innslagene av humor var mange. Spesielt morsomt var kveldens siste stykke «En krane er...», et absurd danse/krangle-nummer med Daniel Simonsen og Hanne G. Rossavik i rollene. Om dansingen var en slags kunstnerisk ambisjon om å kontrastere absurd dramas stillestående handling vites ikke, men regissør og produsent Kristian James Macaulay uttalte i alle fall at han var veldig fornøyd med resultatet.

UFRIVILLIG MORSOMME

– Fallhøyden på et prosjekt som dette er uansett lik null. Arrangementet kom i gang fordi vi måtte avlyse «Dramatikk 2004» ettersom stykket som skulle settes opp aldri kom lenger enn manusstadiet. Siden rommene allerede var booket, foreslo Kunstnerisk Råd (Immaturus’ kreative organ, journ. anm.) dette prosjektet. Det har vært minimal planlegging og voldsomt tidspress, men stemningen har likevel vært avslappet under øvingene, og det har vært morsomt å jobbe med. Det handlet i grunn mer om å gjøre et forsøk enn å prestere, sier han.

– Som produsent har Kristian taklet tidspresset svært bra, skyter regissør Staale Vaage inn. Vi hadde jo strengt tatt ikke besatt alle rollene før på torsdag, så skuespillerne har vært flinke til å lære seg replikkene.

Publikum så også ut til å være fornøyd, og det hadde de all grunn til. Både inngang og forfriskninger var svært billig, og når underholdningen i tillegg var god, og utøverne hadde ryggrad nok til å være litt ufrivillig morsomme iblant, blir helhetsdommen at Eksperiment 2004 var et artig og vellykket arrangement. Det lover godt i opptakten mot «Prosessen», som er Immaturus’ hovedproduksjon dette semesteret, med premiere 12. mars.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE