Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

MEDIEFORVRENGNING. Marius Berge og Øyvind Øglend avslører skjulte motiver i mediene. FOTO: RUNE ELLERTSEN

Snedig snyteri


 
MEDISINERREVYEN 2004
Vises hver dag 1. til 10. desember i Storelosjen på Kvarteret kl. 19.00.

STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
En solbrent nudist og en Duracel-bunny haster over scenen. Storelosjen på Kvarteret er full av vinkelslipere, symaskiner, lyskastere og fremtidige leger. Det nærmer seg premieren på Medisinerrevyen «Snytt på Nytt».

Tekst: EIRIN EIKEFJORD

– Revyen handler om det falske i TVen sier Tuva Oppedal, kunstnerisk leder for revyprosjektet.

I sin TV-inspirerte medieforvrengning kan medisinerne blant annet by på OL for bergensere, Lesbepatrulje og nyskapende nøtter til Askepott.

Det er innslag av en Tarantinoinspirert Ivo Caprino, posthaugianske folkedansgrupper fra Jæren og sviende hjerte-smerte og kjønnssykdommer.

Revysnekrerne er svært fornøyd med både revyen og tittelen.

– Tittelen er nesten plagiat. Men det passer inn med resten, ler Tuva.

SLITNE SKUESPILLERE

– Jeg er så sliten! utbryter skuespiller Anna Hermanrud.

Siden Medisinerrevyen flyttet inn på Kvarteret 22. november har de jobbet intenst i ti til 12 timer hver dag for å perfeksjonere oppsetningen av Snytt på Nytt.

– Det er mye oppturer og nedturer. Men det er kjempegøy altså. Og det kommer til å bli et sinnsykt kick på premieren, sier Anna.

Førsteårsstudenten Øyvind Øglend smeltet juryen på audition med sin lidenskapelige fremføring av Strangers in the night. Revy gir ham mulighet til å utfordre seg selv.

– Ein sketsj tenkte eg at dette går gale, dette går steingale. Plutselig blir du kasta på scenen. Nei, nei, nei, kordan e melodien, og teksten, teksten, ikkje sant. Men du må jo bare synga. Og det pleie jo å gå bra, sier Øyvind.

Både Øyvind og Anna berømmer det sosiale aspektet ved å drive med revy.

– Det er en utrolig kjekk måte å bli kjent med folk på, sier Anna. Og hun kan røpe at revyen til og med har fått et kjærestepar.

HUMANITÆRT GRUNNLAG

– Det er ca 100 studenter involvert totalt. Studenter fra alle årskull er med, og inndelt i blant annet skuespillere, PR-gruppe, kosegruppe, kostymedamer og scenesnekrere, fotogruppe, band, lyd og lys, forteller årets revysjef, Eldbjørn Furnes.

Medisinerrevyen settes opp annethvert år. Tekstene er produsert av studentenes skrivegruppe, og de siste dagene før premieren har de fått uvurderlig hjelp av den eksterne instruktøren Andreas Pale. Fem av ti forestillinger er allerede utsolgt.

– Halvparten av overskuddet går til MedHum, medisinstudentenes humanitæraksjon som arrangeres annethvert år. Neste års fokus vil være på HIV og AIDS i Afrika, forteller revysjefen.

– Revy tar tid, men poenget er å ville og gidde. Man kan like gjerne bruke sofatiden her, sier Eldbjørn.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE