Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Den som ler best


STUDUP-VINNER. – Håper ikke min mor leser dette, men jeg skal satse litt på stand-up-en nå. Studiene kan jeg ta senere, forteller Olav Svarstad Haugland. FOTO: JARLE H. MOE

 
STUDUP
Studentmesterskap i stand-up som arrangeres over hele Norge av NSO.
Arrangert av NSO sammen med Studentparlamentene ved HiB og UiB, samt Stand Up Norge
I Bergen stod Magne Seierslund, Sindre Dueland, Anders McCauley, Jon Hægland, Ellinor Christiansen, Tormod Follesø og Olav Svarstad Haugland på scenen.
De tre sistnevnte ble nominert til å gå videre, før publikum ved jubelavstemning bestemte at Svarstad Haugland skulle videre til finalen.
Andre arrangørsteder er Oslo, Trondheim, Narvik, Bodø, Bø, Kristiansand, Fredrikstad, Stavanger og Ås.
Finalen går av stabelen i Oslo, og vinneren vil få muligheten til å opptre på en ekte stand-up-scene.

Torsdag ble første semifinale i det nasjonale studentmesterskapet i stand-up (StudUp) avholdt i Bergen.

Tekst: TORE FRIESTAD

– Jeg har aldri vunnet noe før, så dette var veldig gøy! Arrangementet var utmerket, med full sal og mange flinke, nye komikere på scenen. Arrangørene har gjort en meget god jobb, mener vinneren av semifinalen i Bergen, retorikkstudent Olav Svarstad Haugland.

INKLUDERENDE UNDERHOLDNING

StudUp er en kampanje for å promotere Norsk Studentorganisasjon (NSO). Arrangementet i Bergen var starten på en turné som skal gå over hele Norge. Formatet med stand-up ble ifølge leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen (SP-HiB), Øystein Fimland, valgt siden dette er populært blant studenter, og fordi det blir et mer inkluderende underholdningsarrangement ettersom studentene selv står på scenen.

IMPONERT AV NYKOMMER

– Jeg er ekstremt fornøyd med arrangementet, StudUp kunne ikke hatt en bedre kick-off. Syv studenter på scenen og opp mot 250 i salen er en stor suksess. Komikerne var rett og slett imponerende. Tormod Follesø som tok andreplassen hadde aldri stått på en scene før, forteller Fimland.

– Jeg ble også veldig imponert over Tormod, og var egentlig sikker på at han skulle ta seieren. Det er mulig jeg hadde en fordel siden jeg stod sist på scenen, sier Olav Svarstad Haugland.

En annen fordel vinneren kan ha hatt, er hans mor, KrF-politiker Valgjerd Svarstad Haugland.

– Ja, hun har jo visse ting ved seg som lett kan brukes humoristisk, så jeg får litt gratis materiale der. Samtidig kan det være en ulempe om ikke mange i publikum vet hvem hun er, mener politikersønnen.

POLITIKK FORAN STAND-UP

Selv om StudUp ble en suksess, har ikke SP-HiB-leder Øystein Fimland planer om å gå over til underholdningsbransjen helt ennå.

– Det hadde vært gøy med flere slike arrangementer, men vårt hovedfokus vil fortsatt ligge på politikken. Det er tross alt det vi er ansatt for, forteller SP-HiB-lederen.

Nå ser Fimland frem til å støtte Svarstad Haugland under StudUp-finalen i Oslo.

– Jeg er ikke i tvil om at Olav vil være en god representant for studentene i Bergen. Han hadde et meget bra show.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE