Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Big Blogger»


FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SCENEOMTALER
Psykologirevyen 2010.

Karakter: C

Tekst: THERESE SANNI


Høyt nivå, sprikende intensitet. «Big Blogger» er tittelen på årets psykologirevy, og tittelens antydning om en revy med røttene godt plantet i bloggsfæren og reality-TV, lever opp til forventningene. I revyen møter vi blant annet tre karkterer med blogging som fellesinteresse: Den blonde fjortisjenta, den Jan-Thomas-dyrkende homofile gutten og den nerdete psykologistudenten. Med jevne mellomrom dukker disse tre opp mellom de ulike reality- og 90-talls inspirerte dansenumrene og sketsjene. Psykologistudentenes forsøk på å parodiere blogg-«typene» varierer i kvalitet, intensitet og vittighet. Det samme kan sies om sketsjene som serveres utover kvelden. Heldigvis har arrangørene bak revyen vært taktiske nok til å spare de beste godbitene til slutt: Det er nemlig ikke tvil om at psykologirevyen tar seg overraskende sterkt opp når det nærmer seg andre akt.

For fra å servere en nærmest pinlig og poengløs humor, ispedd påtatte Donald-blad-inspirerte ordspill i sketsjene om «psykologer uten intimgrenser», bilforbud i Bergen eller «Anna Ankas firestjernersmiddag», får humoren seg en kraftig opptur i sketsjene med «Jonathan from Spotify» eller eksamensdagen fra helvete. Mellom numrene glimter studentene dessuten til med underholdene og energisk dans og sang. Et av de desidert største høydepunktene er også møtet mellom nerdebloggeren og sin likesinnede på lesesalen på U.Pihl. Også den Karius og Baktus-inspirerte tolkningen av French og Molands skjebne i Kongo fortjener applaus. Med denne typen nummer viser psykologirevyen at den ikke bare har tidvis god underholdningsverdi, men at den også er en liten skattekiste full av talent og sjarmerende humoristisk timing.

Men at psykologirevyen er litt røff i kantene, høstes det nok ingen tvil om. Enkelte av poengene i sketsjene holder rett og slett ikke mål i forhold til sketsjenes utgangspunkt, intensitet og oppbygging og blir derfor rett og slett en skuffelse i den store sammenhengen. Det kan dermed virke som om det har gått litt fort i svingene under forberedelse til revyen og at enkelte av numrene fungerer mest (og best?) som fyllmasse mens vi venter på den ekte revyfølelsen i andre akt. Men når psykologirevyen 2010 først leverer, leverer den virkelig. Og på tross av et varierende spekter full av gull og gråstein, er det mer en sikkert at den er verdt å få med seg.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR