Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

– 90 prosent vilje


 

FRITEATER. 21 og 22 juni viser jernviljen resultater. Da kan man oppleve Tone-Linn og resten av Karisma-gjengen på Verftet scene USF. FOTO: KIERAN KOLLE
MER OM DENNE SAKEN:
Uenighet om norsk scenekunst
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Teater på fulltid er drømmen. Karisma teaterensemble har tatt de første skrittene.

Tekst: GURO JOHANSEN

– Vi hadde lenge hatt lyst til å drive med teater. Da vi var så heldige å få tak i et stykke av Jon Fosse, var vi virkelig i gang, sier Tone- Linn Mjånes.

Tone-Linn er økonomisk ansvarlig for teatergruppa Karisma, som hun siden høsten 2004 har drevet sammen med vennene Åslaug Løseth Magnusson og Per Jan Ingebrigtsen.

LÆRERIK PROSESS

– Det første du må ha er en god søknad. Du må få folk til å tro på at ditt produkt er verdt å se. Deretter må du ta kontakt, kontakt, kontakt.

Karisma teaterensemble blir i dag støttet av Bergen kommune, Sparebanken Vest og Griegfoundation.

– Man lærer veldig mye av å jobbe sånn som vi gjør. Vi får kjennskap til alle sidene ved teaterproduksjon fordi vi må gjøre alt selv.

OPTIMIST PÅ SIN HALS

Tone-Linn er en av mange som har prøvd seg på teaterhøyskolen flere ganger, men ikke kommet seg gjennom nåløyet. I dag studerer hun litteraturvitenskap, og er lettet over endelig å ha strøket teaterhøyskolen fra almanakken.

– Det er slitsomt å hele tiden drive med noe på en halvveis måte, mens man går rundt og håper på noe annet. Nå kan jeg endelig ta kontroll selv, og jobbe 100% med det jeg vil.

For teaterdrømmen lever som aldri før. Den tar bare en lang omvei.

– Jeg er ikke pessimist i det hele tatt fordi jeg har så ufattelig stor tro på det vi driver med nå. Det å skulle klare seg tror jeg står på 10 prosent talent og 90 prosent vilje.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE