Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Nye muligheter i gammel gate


NYE IDEER. Pannekakene er kuttet ut, og åpningstidene utvidet. Nå håper daglig leder Hanne Grutle (t.v.) og styreleder Anja Hellesøy at nye ting på menyen og nye arrangement vil trekke kunder til cafeen i Marken. FOTO: IDA KJØRHOLT

 

GODVÆRSGATE. Dårlig vær gjorde at Capello måtte flytte fra Skostredet til Marken. Roll & Rock bar og diner har overtatt Capellos gamle lokaler og er godt fornøyd med beliggenheten i Skostredet. FOTO: IDA KJØRHOLT

GJENNOMSTRØMNING. - Marken er en hovedgate som folk går i uansett vær, sier styreleder på Capello, Anja Hellesøy. FOTO: IDA KJØRHOLT
Etter at Café Capello flyttet fra konseptgaten Skostredet til hverdagsgaten Marken har de begynt å tilby hverdagskost.

Tekst: SOLVEIG H. LYGREN og YNGVILD GOTAAS TORVIK

– Vi trivdes i Skostredet, det var godt samhold der og veldig bra folk, sier Anja Hellesøy, styreleder på Capello.

Å flytte en kafé fra det mange vil definere som den mest gjennomførte gaten i Bergen kan synes ulogisk for utenforstående. For Capello har det imidlertid betydd mer penger i kassen.

– Hovedårsaken til at vi har mye bedre omsetning her er gjennomstrømningen av mennesker. Marken er en hovedgate som folk går i uansett vær. Skostredet er en godværsgate, så dårlig vær gjorde at det ikke gikk rundt, sier Hellesøy.

– SKOSTREDET UFORUTSIGBART

Vildman Salhus Hauge, daglig leder for Roll & Rock, kafeen som har tatt over Capellos gamle lokaler, mener væravhengigheten i Skostredet er oppskrytt.

– Selv om det regner sidelengs er det stappfullt her. Så jeg tror ikke været egentlig var hovedproblemet til Capello. Jeg vet om mange ting jeg ville gjort annerledes dersom jeg hadde drevet stedet, sier Hauge.

Leder i Skostredets velforening, Elise Heradtveit Schei, mener at det ikke er et enkelt svar på spørsmålet om væravhengighet i Skostredet.

– Skostredet er uforutsigbart. Jevnt over har nok vær noe å si, men vi har fortsatt ikke funnet ut hva som er de beste dagene her. En blir stadig overrasket. Når det er sagt, går det generelt bedre og bedre med Skostredet, så om Capello hadde fortsatt å være her, tror jeg det hadde gått bedre for dem også, sier Schei.

HVERDAGSKOST OG HELGEKOST

Ny gate ble en ny start for Capello. Med flytting til Marken kom fornyelse. Blant annet valgte kafeen å kutte pannekakene de er viden kjent for fra menyen.

– Nå tilbyr vi bare pannekaker om lørdagen. Folk spiser rett og slett ikke pannekaker hver dag, så vi må tilby hverdagskost som toast og salater, sier Hellesøy.

Fra nattoget kommer kaffeklare østlendinger på morgenkvisten, så nå holder Capello likegodt åpent fra syv på hverdager. Ikke nok med det, planen er å begynne med kveldsåpent også.

– Vi jobber hele tiden med å gjøre oss attraktive. Vi skal begynne med festarrangementer av ulike slag en helg i måneden, og annenhver torsdag vil det bli quiz. Det er nødvendig å gjøre litt spesielle ting for å overleve, sier Capello-lederen.

NY GNIST

Som en av Bergens eldste handlegater har ikke Marken fornyet seg nevneverdig de siste årene. Hellesøy håper at åpningen av Capello kan bidra til å skape mer engasjement rundt gaten.

– Marken er kanskje ikke tatt så mye tak i. Vi vil ta med oss videre de positive erfaringene vi har fra Skostredet, der vi var aktive i velforeningen. Det er viktig å holde sammen i små gater, sier hun.

Roll & Rock-Hauge har troen på at Capello kan være med på å løfte Marken.

– Marken er ikke så gjennomført, det eneste positive er at det er bilfritt. Men Capello kan være en god greie for gaten, og føre til at det dukker opp flere slike type steder der etterhvert, sier han.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE