Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 
Teater.

Flukten fra Gomurskogen


 
«GOMURSKOGEN»
Eventyrforestilling for barn
Et samarbeid mellom skygge-/dukketeateret Digitalteateret, bandet Casiokids og billedkunstner/scenograf Sveinung Unneland
Co-produsert av BIT Teatergarasjen, med støtte fra Norsk Kulturråd og Bergen Kommune
Presenteres i samarbeid med Sparebanken Vest, Den Kulturelle Bæremeisen og Barnas Hus

STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Det nye stykket til Digitalteateret og Casiokids er så sterk kost at publikummere må bæres ut av salen.

Tekst: MAGNUS GRØNN REITEN


CASIO FOR KIDS. Barna følger nøye med mens Digitalteaterets Ingrid Granum Ellestad styrer Gomar, helten i eventyret til Digitalteateret og Casiokids. FOTO: IDA ANDERSEN

– Vræææl!

– Mamma!

Vi er på Barnas Hus for å se teatereventyret «Gomurskogen», og historiens antagonist – et stort øglevesen som heter Togen – har akkurat entret rommet. Det blir for mye for noen av de yngste tilskuerne, som setter i gang med kollektiv grining på de bakerste benkeradene. Etter hvert blir fortellerstemmen og Casiokids' lydkulisser så overdøvet at noen av barnehagetantene må ta med seg sine vettskremte ut på gangen. De gjenværende barna tar Togens ankomst med større fatning. «Det er et menneske inni der!», mener noen.

FOR VOKSEN OG BARN

– Eventyret er for barn fra fire år og oppover, det var noen i dag som hadde noen år igjen, sier Jean Christine Cena i Digitalteateret etter forestillingen.

Hun og de andre er likevel godt fornøyde.

– Barna tar ting utrolig kjapt. Man hører hele tiden at de kommenterer underveis, sier Ketil Kinden Endresen i Casiokids.

– Vi har det like gøy som ungene, både når vi fremfører og når vi arbeider med å utforme konseptet og estetikken, sier kunstner og scenograf Sveinung Unneland.

MILJøMORAL

Digitalteateret og Casiokids har jobbet med gomurverdenen i flere år, og noen av figurene har vært gjengangere på Casiokids-konserter. Dette er imidlertid første gang de har lagt en egen forestilling til den fiktive regnskogen.

– Det er egentlig en historie vi laget for oss selv fordi vi syntes den var vittig, forteller Kjetil B. Aabø i Casiokids.

Eventyret handler om hvordan skogen blir truet av økologisk katastrofe da Togen fanger gomurene slik at de ikke kan synge inn regntiden. Som ethvert godt eventyr har altså «Gomurskogen» en moral.

– Vi hadde en idé om at det skulle handle om det økologiske samspillet i skogen, sier Aslak Helgesen i Digitalteateret.

– Togen representerer CO2-utslipp, flirer Aabø.

– INGENTING SKUMMELT

Planen videre er å få solgt inn eventyret ulike steder slik at de kan dra rundt og fremføre det for flere barn.

– Vi har oppdaget at musikken vår og det visuelle fungerer bra for barn. Vi har blant annet hatt releasekonsert i en barnehage. Også dette eventyret ser ut til å treffe målgruppen godt, sier Endresen.

Det var i hvert fall mye skryt å hente på Barnas Hus.

– Alt mulig var gøyest, mener Julie (4 ½) fra Gyldenpris barnehage om eventyrets høydepunkter, og får støtte fra Aksel (5).

– Og musikken var kuul, sier han.

De to mener at de som begynte å gråte underveis var litt barnslige. Da Studvest spør om de selv synes noe var skummelt, blir vi vennlig, men bestemt avfeid.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE