Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Boss»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SCENEOMTALER TEATER
Regi: Stein Ove Øygardsllia studentteater

Karakter: C

Tekst: HALVOR RIPEGUTU

Spennende søppelteater.

Karakter: C

«Boss» er den apokalyptiske søppelvisjonen til skrivegruppa til Immaturus; en tidvis forvirrende, men også morsom, velspilt og gripende stykke som er vel verdt turen til Verftet.

Oppsetningen starter med at de fire skuespillerne i stykket ytrer ønske om en verden fri for alle former for søppel. I de neste 45 minuttene får vi sakte, men sikkert se det man må anta er resultatet: en «ny ordning» med skjebnesvangre konsekvenser. Hvorvidt henvisningen til Hitlers «neue Ordnung» er bevisst, vites ikke, men vi får uansett bivåne en form for totalitært samfunn i dette stykket, der tilsynelatende uønskede elementer, i henhold til de nye renhetsstandardene, blir fjernet. Med fare for å røpe for mye, har verden uunngåelig blitt nokså mennesketom når stykket tar slutt.

Temaet for manus var allerede gitt av Phonofestivalen, og tilnærmingen skrivegruppen bruker er ikke en opplagt én, men heller ikke veldig overraskende. Trolig er den heller ikke den beste, ettersom den urealistiske, nesten abstrakte handlingen blir en smule vanskelig å relatere seg til. Men manus fremstår likevel som en velsammenspikret enhet, noe som i seg selv er en stor prestasjon, når hele fire manusforfattere skal samarbeide om en tekst.

Ellers er stykket nokså modernistisk i sin utforming, med episodisk struktur, og vi begynner først etter en stund å forstå sammenhengen mellom de mange korte opptrinnene. Dette med å holde tilskuerene i mørket fungerer godt for å skape spenning i stykket, selv om det til syvende og sist blir en svakhet også. Når stykket er over, er det mange løse tråder igjen, og hvem det egentlig er som utfører disse bortførelsene, blir aldri tilfredstillende forklart eller hintet til. Slik får oppsetningen et litt uklart, uforløst preg.

Ellers er det nokså lite å si på forestillingen. De fire skuespillerne gjør egentlig alle en påfallende upåklagelig jobb og hopper fra den ene til den andre rollen uten noen problemer. Spesielt fortjener Silje Shevik ros for sin avsluttende monolog. Regien ved Stein Ove Øygardslia er stø, og de få stedene hvor kulisser og kostymer (utover skuespillernes grå grunnantrekk) benyttes, er det godt gjennomført. Musikk er dessuten effektivt brukt til å markere sceneskifte.

Alt i alt så er nok kanskje ikke «Boss» noen sjefsforestilling, men det er en vel gjennomført innsats fra studentteateret, og kan trygt anbefales til byens studenter.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


Kommentarer (gammelt system)Nok er nok! shæsjten min burde alltid fått en A for sine skriblerier. Synes nå jeg..


I saw your comic in the book Flight (Paper & String) and it became my ftrvuoiae short comic. I was in a similar situation as the girl at the time. I'm sad to see I missed the gallery in fort lauderdale by a few months, I could have taken the train there. although I think you might have stopped posting, I hope you read this, your art is amazing.  SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR