Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

– Aktualitet og kvalitet


SUKSESS. Oppsetningen av «Rocky Horror Show» ble en stor hit for Immaturus sist semester og fikk karakteren A av Studvests anmelder. Kan «Eit Draumspel» eller «Katt på heitt blekktak» bli like bra? FOTO: SKJALG BØHMER VOLD

 
STUDENTTEATERET IMMATURUS
Studentteateret i Bergen, stiftet i 1990.
Setter opp tre teaterstykker denne høsten: «Eit Draumspel» av August Strindberg, «Katt på heitt blekktak» av Tenessee Williams og «Kløft deg litt ned!». Sistnevnte er et danseteater i samarbeid med Phonofestivalen.
immaturus.kvarteret.no

STUDENTERSAMFUNNET
Studentorganisasjon som ble grunnlagt i 1934. Arrangerer foredrag og debatter innen kultur, samfunn, politikk og vitenskap.
Høstprogrammet består foreløpig av 39 møter, blant annet «Hvorfor er ikke Venstre Norges største parti?», «Hvorfor skal alle redde Afrika?» og «HBO-effekten».
samfunnet.uib.no

BERGEN FILMKLUBB
Filmklubb drevet av studenter, stiftet i 1961.
Skal etter planen vise to filmer i uken på Kvarteret fra senhøsten av.
www.bergen-filmklubb.no

Ekspertene er svært fornøyde med høstprogrammet til Immaturus og Samfunnet. Bergen Filmklubb venter fortsatt på klartgjort lokale før de kan presentere høstens filmer.

Tekst: LISA MARIA BREISTEIN SØLVBERG

Studentteateret Immaturus har denne høsten valgt å sette opp tre stykker. Immaturus-lederen er spent.

– Jeg synes stykkene er en god miks. Vi fikk inn fem eller seks prosjektbeskrivelser i år, og når en har så mange å velge mellom blir det en kvalitetssikring, forteller Millan Persson Persdotter, leder for Immaturus.

Sven Åge Birkeland, kunstnerisk leder for BIT Teatergarasjen, gleder seg til å se hvordan Immaturus sine oppsetninger blir.

– De har valgt å sette opp to klassikere, og jeg er mer enn spent på å se resultatet. Stykkene de har valgt viser aktualitet og kvalitet, mener Birkeland.

– BREDT OG AKTUELT

Pål Andreas Sætre, leder for Studentersamfunnet i Bergen, er svært fornøyd med organisasjonens høstprogram.

– Hvert eneste møte er et høydepunkt, sier Samfunnet-lederen.

Sætre ser spesielt fram til den litterære kvelden og feiringen av Frode Grytten. Sætre mener også at de til dette semesteret har satset på debatter som engasjerer flere.

– Vi har også økt variasjonen og frekvensen på møtene, sier han.

Sjur Holsen, kommentator i Bergens Tidende (BT), mener Studentersamfunnets høstprogram er lovende.

– Det ser umiddelbart svært tiltalende ut, og det er mye av dette jeg kunne sett selv. Programmet er bredt og aktuelt, sier Holsen.

BT-kommentatoren synes temaene Studentersamfunnet tar opp er viktige.

– Det er mye på høstprogrammet som bør angå flere enn bare studentene, dette er et viktig tilskudd til byens kultur- og samfunnsliv, mener Holsen.

UTSATT ÅPNING

Bergen Filmklubb sitt høstprogram er ikke klart, men PR-ansvarlig Emilio Sanhueza forteller at det vil bli to visninger i uken når det tekniske blir ordnet på senhøsten.

– Vi skal ha kinorommet i Tivoli på Kvarteret, og det vil bli visninger hver onsdag og søndag når vi åpner, forteller Sanhueza.

Thomas Evensen, administrativ leder for Kvarteret, ser fram til at filmvisningene kan begynne.

– Vi gleder oss veldig til de kan starte filmvisningene. Vi håper det skal være klart om en måned, det burde være realistisk. Det har vært mange komplikasjoner med salen, blant annet fordi det er en flerbrukssal, forteller Evensen.

Tross flere komplikasjoner, ser han positivt på situasjonen:

– Jeg synes ikke vi skal dvele ved at oppstarten blir litt sein, men være glade for at det blir noe i det hele tatt.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE