Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Immaturus satser på sjelekamp


 

SELVUTSLETTELSE. Anklaget av et tåkete rettsapparat er Josef K. på vei mot undergang. André Hagseter har hovedrollen i Prosessen» av Franz Kafka. FOTO: HENRIK OMTVEDT JENSSEN
STUDVEST FØLGER TEMAET:
TEATER
Fremføring på BIT Teatergarasjen og ny musikk av Bugge Wesseltoft. Studentteateret Immaturus får profesjonell drahjelp i vårens hovedsatsing.

Tekst: INGRID SÆLENSMINDE

Det er søndagsstille og vinterkaldt på Nøstet. I et svart rom bak en låst dør virrer tjue svette studenter. De har allerede vært her i mange timer. Nå er det klart for første gjennomkjøring av Franz Kafkas «Prosessen».

– Da starter vi! annonserer regissør Thorleif Linhave Bamle.

Fra en liten CD-spiller strømmer rytmisk pianomusikk. I høyre hjørne begynner en gruppe gutter å gjøre onanerende bevegelser. En jente til venstre brekker seg før hun kysser en gutt. Midt på scenen, uten bukse, ligger Josef K.

SELVUTSLETTELSE

Studentteateret satser tungt på Kafka i vår. Med seg på laget har de både en profesjonell scene og en kjent komponist. Stykket skal bindes sammen av Bugge Wesseltofts musikk, og vises på BIT Teatergarasjen sju kvelder i mars.

– «Prosessen» har i ulike tolkninger kritisert både byråkrati og antisemittisme, forteller Thorleif, som har regi sammen med Kristian Mjåland.

– Vi vil imidlertid gå inn i sjelen til hovedpersonen, Josef K., på vei mot hans egen selvutslettelse, sier Thorleif.

KALD PUST I NAKKEN

– Immaturus puster en del profesjonelle frigrupper tett i nakken, mener Sven Åge Birkeland, kunstnerisk leder ved BIT Teatergarasjen. Han er ikke i tvil om at studentteateret er verdt å satse på.

– Vi pleier ikke å sette opp amatørteater, men Immaturus har vist bedre og bedre kvalitet de siste årene. Det er så mye futt og fart i disse studentene at jeg ikke er bekymret for kvaliteten, forteller Sven Åge.

Han håper også at satsingen kan få flere til å komme til Teatergarasjen.

– Ved å sette opp en lokal gruppe som ikke har spilt her før, åpner vi kanskje scenen for et nytt publikum, tror den kunstneriske lederen .

NYE RYTMER

Det er ikke hver dag Immaturus får komponister til å skrive spesielt for dem. Thorleif og Kristian er stolte av å ha å ha fått Bugge Wesseltoft til å skrive og fremføre musikk til hele stykket.

– Dette er en av de første gangene Bugge skriver for et helt teaterstykke. Utkastene han har er steinbra. Det kommer ikke til å bli melodiøst, men rytmisk musikk fremført på piano, forteller Kristian.

Bugge Wesseltoft er jazzkomponist, og har blant annet samarbeidet med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Sidsel Endresen.

ÅPENT FOR ALLE

Studentteateret har også andre oppsetninger i løpet av våren. Førstkommende fredag er det Åpen Scene på Kvarteret. Her vil Immaturus´ teatersportgruppe spille på innspill fra publikum. Scenen er også åpen for andre interesserte.

I slutten av februar viser skrivegruppen selvskrevne tekster i arrangementet Dramatikk 04. 23. april er det première på sideproduksjonen Disney-killer. Her møter vi et tvillingpar som lever et lukket liv inne i sin egen leilighet og som en dag blir forstyrret av to spesielle figurer.

Åpen Scene arrangeres flere ganger i løpet av våren, blant annet på NHH i forbindelse med UKEN. Ønsker du å være med, kan du sende en e-post til Immaturus: immaturus@kvarteret.uib.noDebattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE