Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Robert Plant


 

FOTO: PRESSE
STUDVEST FØLGER TEMAET:
MUSIKKOMTALER
«Band of Joy»
(Es Paranza / Universal)

Karakter: C

Tekst: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

Joy to the World? Hva skjedde med Led Zeppelin? Hva skjedde med galskapen? Hva skjedde med kreativiteten? Og hva har skjedd siden forrige soloplate? Noen vil kanskje si at det er på tide at en mann født i 1948 ble voksen, men Robert Plant har blitt litt for voksen.

I sin forrige plate «Raising Sand» hadde Plant med seg country-sangerinnen Alison Krauss. Dette ga til tider svært vakre og spennende harmonier. I «Band of Joy» virker det som om Plant mangler noen å støtte seg på. Noe som gjør at dette fremstår som litt tamt.

Musikken beveger seg i landskapet mellom rock og country, med referanser til amerikansk folk-musikk og negro spirituals. Det er fine kombinasjoner av instrumenter, og Plant synger som vanlig bra i sin særegne stil, men jeg kunne ønsket det var litt mer uslipt. Det hele blir litt for pent og striglet, og jeg savner et litt mer interessant lydbilde. I tillegg er noen av tekstene på nivå med tidlig Beatles: «Can't buy me love» har blitt til «You can't buy my love».

Enkelte av sangene er svært bra, men det er for stor variasjon i kvaliteten. Det er nettopp derfor jeg er så skuffet, for dette er ikke dårlig, ikke det hele tatt, men jeg hadde forventet en plate som ville vært mer spennende. En plate som var bra fra a til å og ikke bare til m. Problemet er alle fyllsangene som får meg til å glemme at jeg hører på musikk, og i stedet tenke på hva jeg egentlig holdt på med, om jeg skal ta meg en gåtur eller ta en kopp kaffe til. Det blir intetsigende.

Jeg kunne tenkt meg at Robert Plant hadde sluppet seg litt mer løs, og funnet frem til, om ikke hele, men hvertfall litt av sin galskap fra 70-tallet.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR