Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Flaskesnurring og fiskekidnapping i ny Bergensfilm


 

Full konsentrasjon: Regissør Aleksander Nordaas gir en siste kommentar til Marianne Sand (June), Erlend Nervold (Harald) og Tormod Kyrre Hauge (statist) før filmingen starter. FOTO: JON ARE RAKVÅG
RELATERTE ARTIKLER:
Filmskaper på vei (19/10-05)
STUDVEST FØLGER TEMAET:
FILM TEATER
– Det er litt skummelt at folk får vite om filmen, sier Marianne Sand. Hun er en av rolleinnehaverne i filmen som Kristoffer Joner skal ha betegnet som en ny Mongoland.

Tekst: INGER VASSTVEIT

NHH-studenten Marianne Sand har ingen spillefilmerfaring, selv om hun er godt kjent med sjangeren. Hun er med i Immaturus, og i tillegg har hun deltatt i en kortfilm, utkledd som et monster.

– Det er litt annerledes å få ansiktet blåst opp på en stor skjerm nå, i forhold til da jeg var sminket som et monster. Man blir litt mer sårbar, forteller hun.

I denne filmen spiller hun June, jenta som setter følelser i sving, både hos hovedrolleinnhaveren Harald (spilt av Erlend Nervold) og hos Noah (spilt av Jon Sigve Skard). Noe som etterhvert utvikler seg til et pikant trekantdrama.

– Det må alltid være med en kjærlighetshistorie i norsk film, skyter Erlend Nervold ironisk inn.

Men spillefilmen, med navnet Dragsug, er langt fra en 90 minutters lang dramahistorie. Den inneholder scener både med action og grøss.

DUGNAD

Studvest møter gjengen på settet, som denne gangen er biblioteket. Ikke filmens mest spennende location, men det er her June jobber som deltidsansatt, og blir prøvd sjekket opp av Harald. I løpet av tre timer og fire scener, får Harald rukket tre klesskift, samt opparbeidet seg selvtillit. June går fra å være kald og uinteressert til å vise noe interesse. Det er håp for Harald.

Stemningen på settet er i beste dugnadsånd og selv om det stadig finpusses på detaljer forsvinner ikke humøret. Gjengen filmer når de har tid. Arbeidet er gratis, og de fleste har studier ved siden av.

– Men jeg bruker vel mer tid på denne filmen enn skolearbeidet, smiler Nervold, som studerer engelsk ved universitetet.

JONER-ROLLE

Dragsug handler om den ferske studenten Harald. Han er ny i Bergen og får venner som spiller flasketuten peker på. Spillet er derimot ikke så uskyldig som vi kjenner det fra barndomsåra.

– June stjeler en fisk fra Akvariet, røper Marianne Sand. Men det er langt fra den verste utfordringen vennene gir hverandre. Harald skal blant annet stjele gebisset fra en sirkusdirektør, og som sønnen til sirkusdirektøren dukker Kristoffer Joner opp. Han havner i slåsskamp med Harald.

– En typisk surrealistisk Joner-rolle, forklarer regissør, manusforfatter og bakmann i filmen, Aleksander Nordaas. Han har laget noen kortfilmer, men dette er hans første spillefilm. Nordaas har relevant filmutdanning både fra MI og Noroff, men er nå student på universitetet.

– Det blir nok hardlesing de siste fire dagene før eksamen, innrømmer han.

TO SEKUNDERS BERØMMELSE

Tilbake på settet. Aleksander Nordaas instruerer en statist.

– Jeg la meg tidlig i går kveld for denne knallharde rollen, forteller Lars Erik Sandgrein med glimt i øyet. Han har nettopp hatt sine to sekunders berømmelse, i form av å plukke en bok om kyllinger ut av en bibliotekhylle, for så å forsvinne ut av kamera igjen. Rundt ham står åtte av hans kamerater. For moralsk støtte selvfølgelig, og med forhåpninger om en liten statistrolle i filmen.

KINODISTRIBUSJON

Aleksander Nordaas påpeker at dette ikke skal bli atter en dårlig amatørfilm.

– Målet er kinodistribusjon over hele landet, forteller han ivrig.

Filmingen av Dragsug vil avsluttes i løpet av desember, og Nordaas håper og tror at sluttresultatet vil være klart i løpet av februar. Forhåpentligvis med økonomisk støtte.

– Jeg vil vise at man kan lage lavbudsjettfilmer av god kvalitet. Nordaas har selv investert i dyrt og profesjonelt utstyr. Men ellers gir bruk av DV–tape, gratis lån av location og frivillig arbeidsinnsats lave utgifter. Musikken, som blant annet vil inneholde et live orkester, lages av en barndomskamerat av Nordaas. Gratis selvfølgelig.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE