Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Moden teatertrupp feirer med musikal


 

SPENT SJEF. Teatersjef Millan Persdotter Persson ser frem til lørdagens premiere av jubileumsforestillingen «The Rocky Horror Show» FOTO: IDA ANDERSEN
IMMATURUS
Studentteater med 77 aktive medlemmer.

Teatersjef er Millan Persdotter Persson.

Har fast tilholdssted på Kvarteret.

Setter dette semesteret opp «The Rocky Horror Show» som har premiere lørdag 13. mars og «Den Skallede Sangerinnen» av Ionesco, som har premiere lørdag 17. april.

STUDVEST FØLGER TEMAET:
IMMATURUS TEATER
Til tross for en noe uklar fortid, spås Immaturus en lys fremtid. På lørdag starter feiringen av 20 års fartstid med «The Rocky Horror Show».

Tekst: LIVE ØRA DANIELSEN

– Det er klart at jeg gleder meg veldig til premieren. Med denne forestillingen slår vi jo tre fluer i en smekk: Den markerer jubileet vårt, sammensveisingen av Immaturus og Kvarteret og vår første forestilling på Tivoli, sier teatersjef i Immaturus Millan Persdotter Persson.

Det er 20 år siden en tysk stipendiat satt opp «Det gode menneske fra Sezuan» av Brecht og dermed startet opp Studentteateret, som Immaturus da het. Når kultmusikalen «The Rocky Horror Show» nå settes opp, er det for å markere teatergruppens jubileumsår at hælene tas på og klærne av.

– Det er en morsom forestilling. Men ellers er det ingen videre link mellom sex og rock 'n' roll og at dette er jubileumsforestillingen vår, sier Persson.

– LYS FREMTID

Kunstnerisk leder og grunnlegger av BIT Teatergarasjen, Sven Åge Birkeland, var selv en aktiv del av scenekunstmiljøet da Immaturus oppstod i 1990. Han forklarer at han har sett en klar utvikling hos dem de siste årene, og at kvaliteten på arbeidet har blitt høyere.

– Før var Immaturus de gladeste amatørene som drev på med teater for at de likte det, men nå har de gått gjennom en profesjonalisering som vises ved at de produserer mye av god kvalitet. De er veldig dyktige, så en kan vel si at fremtiden absolutt ser lys ut for Immaturus.

Teatersjef Persson forteller at Immaturus' rolle for teaterspirer kan være spesielt viktig, i og med at det ikke finnes en teaterutdanning i Bergen. Birkeland er enig i dette.

– Alle må begynne et sted og Immaturus er jo et av de beste stedene å begynne. Selv om vi i Teatergarasjen er aktører i det profesjonelle feltet, mens Immaturus er en amatørvirksomhet, ligger vi tett opp mot hverandre i og med at det er dette som er de fremtidige profesjonelle, sier han.

OPPTUR I -92

Det har imidlertid vært vanskeligere å redegjør for Immaturus' opphav. Teaterregissør Aslak Moe startet sin karriere i Immaturus da han regisserte forestillingen «Arabiske Netter» i februar 1992, den tredje oppsetningen til Studentteateret, som de da het, og deres første virkelige publikumssuksess.

– Studentteatret hadde slitt en del i forbindelse med de to første produksjonene sine, og nå var prøvene til det tredje gått i stå fordi den opprinnelige regissøren var blitt syk. Men dette ble til slutt en veldig morsom forestilling, som jeg har inntrykk av ga teatret en opptur som det levde på en stund framover, sier Moe.

Stykket høstet lovord fra Studvests anmelder i -92, som under tittelen «Erotisk latter» roste Studentteaterets bruk av intimscenen og skuespillerne som «i luftige og utfordrende kostymer trollbandt publikum i nesten to timer.» Og for de som ikke allerede har et forhold til «The Rocky Horror Show», finnes det også nok av grunner til å få dette med seg, ifølge produksjonsleder John Magnus Dahl.

– Humor, god dans, rock 'n' roll og transvestitter burde vel være nok til å lokke en del, sier han.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE