Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

En god Datarock-dag


FUKTIG OG HETT. Bassist Thomas Larssen crowdsurfer på de oppmøtte studentene. Gulvet er vått, datarockerne ser varme ut. Det er nemlig ikke mye til aircondition i ministua. FOTO: MARIA BJØRNSEN BOKNEBERG

 
DATAROCK
I forbindelse med åpningen av Bybanen utlyste Skyss en konkurranse hvor en heldig student kunne vinne en konsert med Datarock i sin egen stue bare ved å kjøpe et studentkort av Skyss.
Mandag 13. september ga Datarock ut en minnepinne formet som en diamant med en samling av musikk, filmer, bilder og andre filer.

Samme dag som de ga ut en minnepinne for å feire sin ti år lange karriere, spilte Datarock intimkonsert i stuen til en heldig bergensk student.

Tekst: GURO HOLM BERGESEN og YNGVILD GOTAAS TORVIK

Studentleiligheter er sjeldent særlig store, og denne leiligheten i Sandviken er intet unntak. Stuen er klinisk renset for møbler, som har blitt erstattet med ledninger, en kassegitar, en elektrisk gitar, noen kjøkkenkrakker og en stol. På stolen står det en gryte, på stolryggen er det teipet fast et grytelokk. Kjørlene skal for anledningen fungere som trommesett, og skal snart bli traktert av Tarjei Strøm, trommeslager i Datarock.

– Det er ganske uvirkelig. Jeg husket ikke at jeg hadde meldt meg på konkurransen en gang, og plutselig ringte de og sa at jeg hadde vunnet. Det er utrolig gøy, sier Ida Galaaen, heldig vinner av Skyss sin Datarock-konkurranse.

PARADOKSAL MANDAG

– Det er temmelig absurd. Jeg overhørte en fyr si at dette er den beste mandagen i sitt liv, sier Fredrik Saroea i Datarock.

Halvveis ut i konserten reiser Saroea seg og spør de 30 publikummerne som står tett i tett i den minimale stuen hva de synes om det provisoriske trommesettet. Hyling og klapping. Saroea synes det er på sin plass med en profesjonell mening. Han roper inn Danny Farrant, trommeslager i Buzzcocks fra kulissene.

– Jeg håper de vasker opp etterpå, sier Farrant med et skjevt smil.

DIAMANTPINNE

Denne uken feirer Datarock seg selv med å slippe en samleutgivelse fra sin ti år lange karriere. I sin noe utradisjonelle stil har de valgt å gi ut en minnepinne formet som en diamant som inneholder over 105 spor, inkludert ny EP og LP, 1500 bilder, en konsertfilm og musikkvideoer. Da blir en hjemme hos-konsert en fin måte å komme seg ned på jorden igjen.

– Vi hadde vel egentlig ingen tanke om å gi ut et nytt album, men ville oppsummere en ti år lang karriere. CD-formatet er så rart, og det er mange som ikke har cdspillere lenger, men som spiller musikken sin på dataen. Vi ville gi ut noe håndfast, og synes det er et veldig fint format, forteller Saroea.

– KLASSISK STUDENTFEST

Tredve svette festkledde kropper veiver armene frem og tilbake, i takt med, og etter direksjoner fra, fire herrer kledd i røde joggedresser. Vi danser Jane Fonda-aerobic.

– Vi er jo på mange måter et direkte resultat av studentkulturen i Bergen. Så egentlig er det akkurat her vi hører hjemme. På en klassisk studentfest, sier Saroea.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE KULTURSAKER
SISTE NYHENDE