Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Company»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SCENEOMTALER
Regi: Johan Osuldsen (Den Nationale Scene)

Karakter: B

Tekst: ASTRID HAUGE RAMBØL


Wild bird flying. I denne herlige musikalen, skrevet av Stephen Sondheim, møter vi 35 år gamle Bobby. Han nyter, sin alder til tross, singellivet i New York. Det gjør ikke vennene hans, som alle er pent og pyntelig paret opp.

I «Company» reflekteres det rundt vår tids veletablerte samlivsform, å leve som par, ofte forgyllet gjennom ekteskapet. Single Bobby er omringet av godt gifte og mindre godt gifte venner som alle stiller spørsmål ved Bobbys ensomhet. Livets mål er tosomhet.

Bobby selv veksler mellom å være fornøyd, misfornøyd og ambivalent til sin egen sivilstatus. Vennene derimot, er tydelig forstyrret over Bobbys mangel på make. Hans singeltilværelse står som en manglende bekreftelse på at ekteskapet er den eneste og beste organisering av privatlivet, og ikke minst: Selve meningen med livet.

Fantastiske sangprestasjoner, godt skuespill og både morsomme og tankevekkende scener gjør denne musikalen til en fornøyelse. Hovedrolleinnehaver Jon Bleiklie Devik gjør en glitrende innsats, og som publikummer veksler man mellom å le av og le med den sjarmerende og litt underlige Bobby.

Men også resten av skuespillerne fortjener vel så mye ros. Karakterene er tydelige og tar ikke skade av at stykket til tider minner mest om en farse. En hysterisk brud som snakker i 100 kilometer i timen, som et resultat av bryllupsnerver, er virkelig morsomt, og en søt, men så utrolig dum, flyvertinne er også fantastisk. Heldigvis blir det ikke for mye av denne simple, men underholdene humoren. Gjennom mange scener får vi også servert mer intelligent humor, samt de mindre fristende sidene av ekteskapet.

Selv om hver enkelt scene er bra, blir stykket ørlite for langt. Sondheim ønsker å vise ulike sider ved samliv og singelliv, men repeterer til tider seg selv.

Scenografien og kostymene er enkelt, men stilig, og gir et elegant og rent uttrykk. Skuespillerne imponere med dansetrinn som gjerne ikke hadde imponert på Broadway, men som er nydelig og sjarmerende likevel. Et godt samarbeid i alle ledd har resultert i en herlig forestilling som virkelig underholder og imponerer.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR