Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

«Humoristisk Fakultet»


 
STUDVEST FØLGER TEMAET:
SCENEOMTALER
HF-revyen 2010.

Karakter: D

Tekst: ASTRID HAUGE RAMBØL

Amatørmessige akademikere. Alt er som det skal være, når Det humanistiske fakultetet (HF) nå presenterer sin alle første revy med det midt-på-treet-morsomme navnet «Humoristisk Fakultet».

Forestillingen begynner naturligvis litt seint, selv om bandet har vært klar siden publikum ble sluppet inn. De sitter på kanten av scenen og later som om det ikke nettopp kom i underkant av hundre mennesker inn døren.

Showet starter med en litt kjipt vits, og fortsetter med en åpningssang som nok kunne blitt en adskillig bedre opplevelse hvis man hadde hørt hva som ble sunget. Det var gjennomgående dårlig lyd, der skyld må fordeles mellom teknikerne og mangel på mikrofonopplæring.

Sketsjene var at varierende kvalitet, der det beste tvang frem en ærlig latter, og det verste en sympatiserende humring og rynker i pannen. De definitive høydepunktene kommer når humanistene gjør narr av seg selv eller andre universitetssannheter. Det er kjekt å tulle litt med jusstudenter, selv om det ikke akkurat er å finne opp revyhjulet på nytt.

Skuespillerne er en fin gjeng, men av varierende kvalitet, og samtlige kunne hatt godt av en dramatime eller to. Det mest plagsomme er alle de små feilene som så lett kunne vært unngått: Flere ganger begynner de på neste sketsj før applausen fra ivrige foreldre har lagt seg, og med utydelig uttale kombinert med dårlig lyd blir det slettes ikke lett å følge med. Dette er det spesielt solosangene som lider under. Det som muligens er morsomme tekster er umulig å få med seg, og på flere av sangene kommer det inn fire flinke nok, men helt malplasserte dansere. Istedenfor å underbygge sangenes poeng er danserne bare distraherende, og skaper ytterligere rot i scenekaoset.

HF-revyen kunne med fordel ha bedt om litt hjelp utenfra, for det er tydelig at de ikke selv har de mest erfarne teaterfolkene på laget.

Berg og dalbaneturen nærmer seg slutten med en sjarmerende sang, som trosser alle miljøundersøkelser, om hvordan humanistene står sammen: «Alltid sammen, det er oss». Enda en sang blir sunget og ballet avsluttes med en uforskammet lang applaus bare foreldre og venner er i stand til å gi.

Det er sånn det skal være når amatører lager revy. Og med tanke på at fakultetet har hatt utfordringer med å skape et bedre miljø, fortjener revyfolkene en enorm klapp på skulderen for et ærlig forsøk på å gjøre noe med problemet.Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR