Studentavisa i Bergen. 65. årgang Oppdatert 26/11 Kl. 16:39 TIPS OSS/KONTAKT Lytt til Studentradioen Se på Student TV
Studvest har fått nye nettsider! Se STUDVEST.no
Forsiden
Nyheter
Kultur
  Omtalar
  Notisar
  Baksida
  Sport
Reportasjer
Tema
Ytringer
Foto
Om avisa
Lenker

Ansvarlig redaktør:
Kenneth Nodeland

Nett:
web@studvest.no

Annonser:
annonse@studvest.no

Kontakt oss:
studvest@uib.no

Telefon:
55 54 52 06
55 54 51 48
55 54 52 21

 

Susanne Sundfør


 

FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN

FOTO: EMIL WEATHERHEAD BREISTEIN
STUDVEST FØLGER TEMAET:
KONSERTOMTALER
Hulen, fredag 16. april.

Karakter: B

Tekst: MORTEN VELAND
Det kunne gått så galt. I ekte bergensvær ble den lange men sakte krympende køen nesten uutholdelig når brannalarmen gikk og vi skjønte at vi skulle bli enda våtere før vi fikk slippe inn. Heldigvis fikk alle oppleve – inkludert han bak i køen som ropte «dette bør være jævlig bra» – nemlig en «jævlig bra» konsert.

Et fullsatt Hulen klarte ikke helt å roe seg ned etter brannalarmen, men på tredje låt kom dagens eneste sang fra debutalbumet, representert ved «Dear John», med Sundfør alene på scenen. Da var det ikke en kjeft å høre, før sangen var ferdig og applausen sto i taket. Etter dette ble konserten en maktdemonstrasjon.

Spørsmålet om Sundfør kunne skape magien fra albumet «The Brothel» også på scenen, ble raskt besvart. De fleste låtene fungerer faktisk enda bedre live. Oppskriften var å gjøre det enda mer pompøst og melankolsk, det funker utrolig godt sammen med det mørkegrønne og lilla lyset på det hvite lakenet som var trukket over hele scenen. Det er heller ikke et dårlig trekk å ha med produsent og Jaga Jazzist-medlem, Lars Horntveth, som klarer å lage de nydeligste lyder på hvilket som helst instrument.

Sundfør girer også opp tempoet med «Lilith» og ikke minst «It's All Gone Tomorrow» – som siden sist jeg hørte den har gått fra å være en litt kjedelig låt med Sundfør på akustisk gitar – til å bli en up-tempo elektronisk poplåt som får publikum til å gynge i takt med Sundfør og bandets spillglede. Den nesten syv minutter lange låten hadde ikke blitt kjedelig om bandet hadde sluret på den i det dobbelte. Live-versjonen ble så godt motatt at Sundfør må sette på seg et smil og ett takk som respons til publikums høyeste applaus for kvelden.

Når Sundfør kan legge til en «gåsehudslåt» som «Turkish Deilight» og den fantastiske og vellfortjent kritikerroste «The Brothel», var det eneste som manglet at Sundfør tar et ekstranummer for å svare publikums skrik om mer. Uansett kunne publikum traske ut i regnet med et smil og konstatere at ja, det var «jævlig bra».Debattregler


  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
  • Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.

Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?

Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.

MERK: Moderator og journalister skriver aldri innlegg i kommentarene, innlegg med avsender 'webmaster'/'web-ansvarlig' eller liknende er falske og vil bli slettet.


 
SØK I STUDVEST:

SISTE ANMELDINGAR